Συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σήμερα στην Ορεστιάδα

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ορεστιάδα. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 13:30, στην κεντρική πλατεία, με αίτημα να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρών

οι γονείς του Κούκλατζη.

Στις 14:00, έξω από το τουρκικό προξενείο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με καταγωγή από τον Έβρο, την Ορεστιάδα, τον Διδυμότειχο και άλλες .

Χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι δεν ξέρει πότε θα επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί. O τούρκος υπουργός Εξωτερικών άφησε υπόνοιες ότι «κάτι μπορεί να κρύβεται» πίσω από την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Die Zeit: «Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί ενδεχόμενης ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, διαφεύγοντας με στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό» σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα