Η δικογραφία για την «Combat 18 Hellas»: Έστηναν προβοκάτσια στα ελληνοτουρκικά

Αποκάλυψη: Ζαχαρίας Λουδάρος

Το RizopoulosPost.com φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα τη δικογραφία για την οργάνωση «Combat 18 Hellas».

Ακροδεξιοί πυρήνες με ναζιστικό πρόσημο, στα χνάρια της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επώαζαν το αυγό του φιδιού στη χώρα μας, στήνοντας ακόμη και σχέδια προβοκάτσιας, με φόντο τις «εύφλεκτες» ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μιμητές της Χρυσής Αυγής

που αποτελούσε τη «δεξαμενή» από την οποία μπορούσαν να αντλούν τα μέλη τους, οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» όπως αυτοπροσδιορίζονταν είχαν συγκροτήσει μια δομημένη οργάνωση που με την ονομασία «Combat 18 Hellas», για τουλάχιστον επτά χρόνια είχε αναλάβει την ευθύνη για 30 τουλάχιστον χτυπήματα σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Εμπνεόμενοι, προφανώς, από τη διεθνή νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18», που ιδρύθηκε το 1992 στη Μεγάλη Βρετανία και φέρεται να διέπραξε σειρά ρατσιστικών δολοφονιών, η νοσηρή δράση των Ελλήνων νεοναζί απέκτησε γρήγορα ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Επιθέσεις με εκρηκτικά από «πυρήνες» 2-5 ατόμων, εμπρησμοί και χτυπήματα κυρίως τις νυχτερινές ώρες, από τις 2 έως τις 4 π.μ., σε στέκια και κοινωνικούς χώρους, βεβηλώσεις εβραϊκών νεκροταφείων, καταστροφές που καταγράφονταν σε βίντεο ή φωτογραφίες για να αναρτηθούν στη συνέχεια στο διαδίκτυο με ρατσιστικά σχόλια μίσους για πρόσφυγες, ρομά, αντιεξουσιαστές και κάθε αντίθετη ιδεολογική φωνή.

Χαρακτηριστικός, ο απομαγνητοφωνημένος διάλογος όπου εμφανίζεται η πρόθεση των κατηγορουμένων να «κάψουν μετανάστες», κάτι που σύμφωνα με την αστυνομία επιχείρησαν να εκτελέσουν, κάνοντας πράξη τη διάθεσή τους αυτή, στις 20 Μαΐου 2016, στη Στέγη Προσφύγων στην οδό Κάνιγγος 22, όπου κινδύνευσαν να καούν μικρά προσφυγόπουλα.

Σε συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία τα μέλη της οργάνωσης εμφανίζονται να αναφέρονται σε παρακολουθήσεις αλλά και τους τρόπους διαφυγής από τα σημεία που επέλεγαν να δράσουν καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να λαμβάνουν. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συνεννοούνται για τη μεταφορά «δεκάλιτρου μπιτονιού» αλλά και για να γράψουν στους τοίχους σβάστικες. Ενδεικτική, είναι η συνομιλία στην οποία αναφέρεται ότι «πρέπει να σταματήσουν να χτυπούν τα "παιδάκια" και να ασχοληθούν με το δημόσιο» ενώ στις 23 Ιανουαρίου εμφανίζονται να αποφασίζουν πως "παγώνουν" προσωρινά οι δράσεις.

Ανάμεσα, πάντως, στις ενέργειες που περιγράφονται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, είναι το κάψιμο της Τουρκικής σημαίας και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με την Μακεδονία.

Εκείνο όμως που προβληματίζει ιδιαιτέρως τις αρχές είναι το σχέδιο προβοκάτσιας στα Ίμια, λίγο πριν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, που φαίνεται ότι είχε οργανωθεί από τους συλληφθέντες, όπως προκύπτει μέσα από τις ηχογραφημένες συνομιλίες τους. Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που καταγράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2018, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης συνομιλεί με υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος είχε προκαλέσει συναγερμό σε Αστυνομία και ΕΥΠ γιατί φερόταν να είχε προσπαθήσει να ανέβει στα Ίμια -η πρόθεση του οποίου αποκαλύπτεται και από τις συνομιλίες που έρχονται στο φως.

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Ο ταξιτζής που με πήρε από το λιμάνι με ρώταγε για πυρήνα στη Ρόδο και θέλουνε λέει να επικοινωνήσουμε πάλι για να... δηλαδή να ενωθούνε μαζί μας.

Β: Α, μια χαρά

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Λοιπόν, έχει γίνει της... Ο υπουργός Εξωτερικών με πηγαίνει για ΕΔΕ και για απόλυση. Εντάξει;

Β: Ξέρω, κάτι έχω ακούσει

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Με πάνε για απόλυση γιατί χθες ήμουν κάτω στο Καστελόριζο. Έβγαλα βίντεο και εκεί που είχανε στήσει το οκτάμετρο τραπέζι, τους πλησίασα για να τους κάνω live και να τους ξεφτιλίσω, γιατί θα του έβγαινα κατευθείαν στο τραπέζι και θα τους ξεφτίλιζα τελείως. Και είχανε μηχανήματα παρεμβολής σήματος. Και έκλεισε το σήμα δέκα μέτρα πριν το τραπέζι.

Α: Δικηγόρο για την ΕΔΕ ξέρεις ποιον θα έχεις. Μην τα λέμε από το τηλέφωνο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες από την Αστυνομία είναι και ο 30χρονος δικηγόρος Πειραιά, Γ.Μ. ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο της προώθησης των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησης του σε πολιτικούς φορείς.

Από τις καταγραφές των συνομιλιών που έγιναν μετά από δεκάδες άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις.

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν από χθες οι 4 από τους 7 κατηγορουμένους για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση που απολογήθηκαν με βαριές κατηγορίες στην 1η τακτική ανακρίτρια. Αν και αρνήθηκαν πως συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, ομολογώντας μόνο επιμέρους πράξεις που τους αποδίδονται, και οι τέσσερις δεν κατάφεραν να πείσουν την ανακρίτρια η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τους έκρινε προφυλακιστέους.

Ο 35χρονος Γ.Δ. που φέρεται ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος με καταγεγραμμένες επιβαρυντικές για αυτούς συνομιλίες αλλά κι ένας 22χρονος συγκατηγορούμενός τους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αποχωρώντας από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Ο 35χρονος Γ.Δ. γνωστός με τα ψευδώνυμα «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», «ΤΣΑΜΠ» και «ΑΡΧΗΓΟΣ» που φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πως «καθόριζε τους στόχους και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, δίνοντας στα μέλη της σαφείς εντολές» αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Για τη Δικαιοσύνη πάντως η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να κλείσει άμεσα αφού αναζητούνται πλέον οι πιθανοί χρηματοδότες της οργάνωσης αλλά και οι ακριβείς διαστάσεις της οργάνωσης.

Το πλήρες κείμενο της δικογραφίας μπορείτε να το δείτε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα