Πρίγκιπας Κάρολος: 70 χρόνια διάδοχος

Σε λίγες εβδομάδες ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος θα γίνει 70 χρονών και ταυτοχρόνως θα αποκτήσει και το τίτλο του μακροβιότερου διαδόχου του βρετανικού θρόνου, που αναμένεται να διατηρήσει αρκετά ακόμη καθώς η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ δεν δείχνει ότι σκέπτεται να παραιτηθεί.

Ο αιώνιος διάδοχος θα γιορτάσει τα 70α γενέθλιά του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου του 2018 σε ένα πάρτι που διοργανώνει η μητέρα του, Ελισάβετ, τα περισσότερα στοιχεία γύρω απ' το οποίο κρατιούνται επτασφράγιστο μυστικό καθ' ότι θα γίνει ιδιωτικά και καλύπτεται από ιδιωτικά κεφάλαια της βασίλισσας.

Ήδη,

έχουν σταλεί προσκλήσεις σε εκατοντάδες μέλη της οικογένειας και φίλους. Άτομα με γνώση των όσων γίνονται στο εσωτερικό του παλατιού υποστηρίζουν ότι η βασίλισσα όχι μόνο θα διοργανώσει το πάρτι, αλλά θα μιλήσει με αστείο και διασκεδαστικό τρόπο για τον γιο της. Ανάμεσα στους καλεσμένους, πέραν του Καρόλου και της Καμίλα και των οικογενειών τους, θα βρίσκονται μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος θα κάνει μια σπάνια δημόσια εμφάνιση. Το ITV θα διοργανώσει μια βραδιά κωμωδίας στο London Palladium, και τα έσοδα θα διατεθούν προς το φιλανθρωπικό ίδρυμα του πρίγκιπα. Παράλληλα, υπάρχουν σχέδια για ένα πορτρέτο του Καρόλου, καθώς και συναντήσεις του με το κοινό και φιλανθρωπικές οργανώσεις εκείνη την ημέρα.

Ενόψει των 70ων γενεθλίων του, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η ομάδα του συνεργάστηκαν με το BBC για ένα νέο ντοκιμαντέρ, ενώ συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού καθώς και δύο περιοδικά παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Καρόλου εδώ και δύο μήνες. Ο Κάρολος ήταν το πρώτο παιδί που αποκτούσε η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος. Η βάπτισή του έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 194 στο μουσικό δωμάτιο των ανακτόρων, ενώ χρησιμοποιήθηκε νερό προερχόμενο από τον ποταμό Ιορδάνη. Το πλήρες όνομα που του δόθηκε ήταν το Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος.

Ως παιδί της κόρης του μονάρχη της Βρετανίας, ο Κάρολος, δεν αναμενόταν να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα». Ωστόσο, στις 22 Οκτωβρίου 1948, λίγες μέρες πριν την γέννηση του Καρόλου, ο Βασιλιάς Γεώργιος χορήγησε βασιλική και πριγκιπική ιδιότητα για οποιαδήποτε παιδιά αποκτούσε η Ελισάβετ, κάνοντας έτσι τον Κάρολο βασιλικό πρίγκιπα εκ γεννήσεως. Ο Κάρολος ονομάστηκε πρίγκιπας της Ουαλίας και κόμης του Τσέτσερ στις 26 Ιουλίου 1958, ωστόσο η επίσημη τελετή ονομασίας του σε Πρίγκιπας της Ουαλίας έγινε στις 1 Ιουλίου 1969. Την επόμενη χρονιά θα ενταχθεί στη Βουλή των Λόρδων, ενώ αργότερα παρακολούθησε τις εργασίες της βρετανικής κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου. Ανέλαβε, επίσης, περισσότερα δημόσια καθήκοντα, όπως με την ίδρυση το 1976 της φιλανθρωπικής οργάνωσης «The Prince's Trust», καθώς και με την επίσκεψή του το 1981 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθώντας την παράδοση, ο Κάρολος υπηρέτησε στο ναυτικό και την αεροπορία. Έχοντας λάβει βασική εκπαίδευση στη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία, θα εισαχθεί στις 8 Μαρτίου 1971 στο Κολέγιο Κράνγουελ της Αεροπορίας για να εκπαιδευτεί ως πιλότος αεροσκαφών τζετ. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία, με την παρακολούθηση ενός κύκλου μαθημάτων έξι εβδομάδων στο Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο στο Ντάρτμουθ και στη συνέχεια, με την υπηρεσία του στα πλοία Νόρφολκ (D21), Μινέρβα (F45) και Τζούπιτερ (F60). To 1974 πιστοποιήθηκε και ως πιλότος ελικοπτέρων στο Βασιλικό Αεροναυτικό Σταθμό του Γιόβιλτον και έπειτα το 1974, λίγο πριν την ένταξή του στην 845 Αεροναυτική Μοίρα του αεροπλανοφόρου Χέρμις (R12). Στις 9 Φεβρουαρίου 1976 ανέλαβε τη διοίκηση του ναρκοθηρευτικού Μπρόνινγκτον (M1115) για τους τελευταίους δέκα μήνες ενεργού συμμετοχής του στο ναυτικό.

Από την ίδρυση της οργάνωσης «The Prince's Trust» το 1976, ο Κάρολος είχε δημιουργήσει δεκαέξι επιπλέον φιλανθρωπικούς οργανισμούς, στους οποίους προεδρεύει έως σήμερα. Αυτοί οι οργανισμοί αφορούν την παιδεία, τη νεολαία, το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα, διεθνείς δράσεις και άλλα σημεία. Είναι ο προστάτης περισσοτέρων από 350 φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και οργανισμών, που εκτείνονται στα βασίλεια της Κοινοπολιτείας. Ο Κάρολος θεωρείται ως ένα από τα πιο πολυάσχολα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Το 2008 συμμετείχε σε 560 επίσημες εκδηλώσεις, το 2010 σε 499 και σε πάνω από 600 το 2011. Ως Πρίγκιπας της Ουαλίας αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα για λογαριασμό της μητέρας του και των βασιλείων της Κοινοπολιτείας. Είναι παρών σε επίσημες εκδηλώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, συναντάται με αρχηγούς κρατών και παρευρίσκεται σε κηδείες ξένων αξιωματούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα