Νέα δημοσκόπηση βγάζει καθαρό «όχι» στη σύνθετη ονομασία

Παγιώνεται δημοσκοπικά η αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε σχέση με τη σύνθετη ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 αντίθετο σε μια σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» τάσσεται το 59% των πολιτών, ενώ δηλώνει

ότι συμφωνεί μόλις το 35%.

Ενόψει του νέου συλλαλητηρίου της Κυριακής, συνολικά το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί «σίγουρα θετικά» (49%) και «μάλλον θετικά» (16%) τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το θέμα της ονομασίας. Το 23% των πολιτών κρίνει «μάλλον αρνητικά» (11%) και «σίγουρα αρνητικά» (12%) τα συλλαλητήρια, ενώ 12% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Παράλληλα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «πολύ» ή «αρκετά σημαντικό» για την Ελλάδα.

Το πολιτικό σκηνικό

Σε σχέση με τα κλασσικά πολιτικά ερωτήματα, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5% ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το 2,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%.

Το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ» , το 4% απαντά ότι θα ψήφιζε «λευκό ή άκυρο» και το 6% ότι θα απείχε.

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων (Χωρίς Λευκό/Άκυρο/Αποχή) η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9%, η Χρυσή Αυγή με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2%, ενώ με ποσοστό 1% έπονται Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 8,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα