Μετά την αποχώρηση Μπουτάρη άνοιξε το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη – Ποιοι θα είναι υποψήφιοι

Μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην διεκδικήσει για τη τρίτη φορά την εκλογή του ο δημαρχιακός θώκος της Θεσσαλονίκης παραμένει «ορφανός» και όλα τα κόμματα αναζητούν ικανό υποψήφιο, καθώς δεν υπάρχει πλέον φαβορί.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες προκειμένου να είναι η εκλεκτή του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, στις επιλογές έχει προστεθεί και το όνομα του προέδρου της ΔΕΘ Τάσου Τζήκα, οποίος έχει βολιδοσκοπηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ φέρεται να έχει συζητήσει και με τον πρωθυπουργό.

Στη Νέα Δημοκρατία, η αποχώρηση Μπουτάρη δημιουργεί ελπίδες για την επικράτηση δικού της υποψήφιου, μετά από 10 χρόνια. Οι αυτόνομες υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Ορφανού και του πρώην νομάρχη επί ΝΔ Παναγιώτη Ψωμιάδη προβληματίζουν ιδιαιτέρως την Πειραιώς που αναζητά το πρόσωπο εκείνο που θα μπορέσει να συσπειρώσει την βάση αλλά και να διευρύνει την εκλογική δεξαμενή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δύο ονόματα που ακούγονται είναι ο μηχανικός Νίκος Ταχιάος και ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας. Και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά την Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος ήταν δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος για αρκετά χρόνια ενώ ο δεύτερος κατάγεται από την Φλώρινα αλλά σπούδασε και πέρασε τα ακαδημαϊκά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου φαίνεται να υποχωρεί και ο πρώην γραμματέας του κόμματος δείχνει να οδεύει προς τα ψηφοδέλτια της Α’ Θεσσαλονίκης για τις εθνικές εκλογές.

Τέλος, για το ΚΙΝΑΛ η επιλογή μοιάζει μονόδρομος καθώς, εκτός απροόπτου δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή, αν και η ίδια θα ήθελε να συνεχίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα