ΕΕ: Κι άλλες χώρες είναι έτοιμες να δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ανέφερε ότι και άλλες χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μετεγκατάστασης.

Και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν διατεθειμένες να υποδεχθούν περίπου 1.600 ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες από κέντρα στα νησιά της Ελλάδας, δήλωσε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ίλβα Γιόχανσον την Παρασκευή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως είχε ανακοινωθεί

την Πέμπτη, επτά χώρες - Κροατία, Γερμανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία - έχουν συμφωνήσει με το σχέδιο, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κ. Γιόχανσον, ακόμη πιο πολλές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μετεγκατάστασης.

Η ίδια, πάντως, δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες αναφέρεται.

Την Παρασκευή, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, με την ατζέντα να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ένταση στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί μετανάστες που θέλουν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Επί τάπητος και ο κορονοϊός

Επί τάπητος τέθηκε επίσης η πανδημία του νέου κορονοϊού, με την Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα στις 26 χώρες που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν.

Κατά την κ. Γιόχανσον, η Κομισιόν σχεδιάζει την κατάρτιση οδηγιών για τη μετακίνηση στη ζώνη Σένγκεν, προτείνοντας πιθανώς την εφαρμογή ελέγχων στην υγεία των ταξιδιωτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ή μέσα στη ζώνη Σένγκεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα