Χρέη στο Δημόσιο: Στο 1 εκ. οι κατασχέσεις, στα 4 εκ. οι υποψήφιοι για κατάσχεση

Ο φαύλος κύκλος χρεών προς το δημόσιο και κατασχέσεων συνεχίζεται με διαρκή ρυθμό και τελικώς χαμένη βγαίνει η ελληνική οικονομία που δεν μπορεί να βγει από την ύφεση.

Την ίδια ώρα που -με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ- έχουν προχωρήσει οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από συνολικά 1.050.077 φορολογούμενους, τα συνολικά χρέη όχι μόνον δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται ραγδαία.

Μόνον τον περασμένο Δεκέμβριο προστέθηκαν ακόμη 14.871 πολίτες στο συνολικό αριθμό των φορολογούμενων στους οποίους έχουν διενεργηθεί αναγκαστικές κατασχέσεις

για χρέη. Συνολικά στα ταμεία του κράτους έχουν εισρεύσει περίπου 5 δισ. ευρώ, τα 2,687 για παλαιότερες οφειλές και τα 2,391 για νέες.

Παρ’ όλα αυτά, οι οφειλές αυξάνονται ταχύτατα και έχουν ξεπεράσει τα 101 δισ. ευρώ. Μόνον τον τελευταίο μήνα του 2017 τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 1,3 δισ. ευρώ, από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ συνολικά το 2017 η αύξηση των χρεών έφτασε τα 12,9 δισ. ευρώ.

Το ακόμη εντυπωσιακότερο στην αριθμητική του τρόμου είναι πως αυτή τη στιγμή 4.068.857 φορολογούμενοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο και αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή είναι υποψήφιοι για κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, εφόσον φυσικά διαθέτουν ακόμη.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως η πορεία της οικονομίας χρειάζεται επειγόντως διορθωτική παρέμβαση καθώς παρά την μερική ευημερία επιμέρους αριθμών η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών οδηγείται στην προσωπική ανέχεια ή ακόμη και πτώχευση.

Αν μάλιστα συνυπολογιστούν τα χρέη προς τις τράπεζες, ιδιώτες κ.λπ, σε συνδυασμό με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ήδη θεσμοθετήθηκαν καθίσταται σαφές ότι το 2018 θα μειωθεί ακόμη περισσότερο ο πλούτος των Ελλήνων πολιτών που ήδη από την αρχή της κρίσης έχουν χάσει περισσότερα από 500 δισ., όσα δηλαδή δύο σημερινά ΑΕΠ της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα