Αυτοί είναι οι προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

Η γη φιλοξενεί απίστευτες φυσικές τοποθεσίες. Ωστόσο, λόγω της αλλαγής του κλίματος και της ανθρώπινης απροσεξίας, ορισμένες από αυτές κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τα επόμενα 100 χρόνια – ή ακόμα και νωρίτερα.

Από τις Μαλβίδες μέχρι τις Σουηδικές Άλπεις, αυτά είναι τα απειλούμενα φυσικά θαύματα του κόσμου που καλύπτουν την υδρόγειο και πρέπει να επισκεφθείτε προτού «χαθούν» από τον παγκόσμιο χάρτη:

Miami Beach

Η παραλία είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα σπα, αλλά επιστήμονες έχουν ήδη παρατηρήσει την αδιαμφισβήτητα ανοδική πορεία

στα υψηλά επίπεδα της παλίρροιας και του αριθμού πλημμύρων που πλήττουν την κοινότητα ετησίως, κάτι που κάνει τη ζωή εκεί ανυπόφορη. Σε απάντηση στα καιρικά φαινόμενα, η πόλη προχώρησε στην ανακατασκευή δρόμων και την εγκατάσταση αντλιών νερού.

Βενετία

Η Βενετία διαθέτει μια πλούσια ιστορία αιώνων, αλλά η προσφορά της στον παγκόσμιο πολιτισμό μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε μερικές μόνο δεκαετίες. Η πόλη βρίσκεται ήδη κατά μήκος μιας σειράς καναλιών και, όπως αναφέρει η Independent, μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να έχει πλημμυρίσει εντελώς μέσα σε 50 χρόνια.

Μαλδίβες

Ήταν μόλις τον προηγούμενο Αύγουστο, όταν οι Μαλδίβες χαρακτηρίστηκαν ως ο «νέος αγαπημένος προορισμός για μοντέλα και σχεδιαστές». Το νησί είναι αυτό βρίσκεται χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη, κάτι που θα το κάνει το πρώτο κράτος που θα εξαφανιστεί εντελώς, σε περίπτωση που ανέβει και άλλο η στάθμη της θάλασσας.

Η παραδοσιακή Γαλλική εξοχή

Στην Κοιλάδα του Rhône καλλιεργούνται μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, κάτι το οποίο την κάνει και ένα ενδιαφέρον μέρος για ξενάγηση. Είναι, επίσης, μια υπενθύμιση ότι η κλιματική αλλαγή δεν περιορίζεται στην αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Οι αλλαγές στην θερμοκρασία καταστρέφουν την παραγωγή κρασιού, όπως ανέφερε το Der Spiegel το 2014, και οι παραγωγοί κρασιού προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή κρασιού στη Γαλλία.

Σουηδικές Άλπεις

Είναι γνωστός προορισμός για σκιέρ από όλο τον κόσμο, με τις μαγευτικές πλαγιές, αλλά η οροσειρά έχει χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση με πολλές άλλες, και επομένως είναι πιο ευάλωτη στις αυξημένες θερμοκρασίες. Το πρόβλημα αυτό αναγνώρισε και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σεϊχέλες

Τα νησιά αυτά προσελκύουν διασημότητες από όλο τον κόσμο για χρόνια, ιδιαίτερα προκειμένου να περάσουν εκεί το μήνα του μέλιτος. Μεταξύ των διάσημων ζευγαριών, ο Πρίγκιπας William με την Kate Middleton και ο George και η Amal Clooney. Όμως, μελέτες δείχνουν ότι το σύμπλεγμα νησιών βυθίζεται ήδη και οι πλημμύρες έχουν οδηγήσει σε προβλήματα σχετικά με την παροχή πόσιμου νερού

Μπανγκόκ

Η Μπανγκόκ είναι η πόλη με τους περισσότερους τουρίστες παγκοσμίως, καθώς προσφέρει τα πάντα: από πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Είναι, όμως, και ανάμεσα στις πόλεις της Ασίας που είναι πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της παραθαλάσσιας τοποθεσίας της και του χαμηλού υψόμετρου.

Mar-A-Lago

Ο Ντόναλντ Τράμπ έχει επισκεφτεί τουλάχιστον πέντε φορές την περιοχή στο Palm Beach της Φλόριντα από τότε που χρίστηκε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως, το πολυαγαπημένο, σε πολλούς, θέρετρο υπόκειται και αυτό στην κλιματική αλλαγή, όπως και ολόκληρη η περιοχή. Σύμφωνα με μελέτη του Southeast Florida Regional Climate Change Compact, εκτιμάται ότι η στάθμη της θάλασσας ίσως αυξηθεί μέχρι και μισό μέτρο μέχρι το 2060, βυθίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

Πηγή:Fortune

Keywords
Τυχαία Θέματα