Washington Post: Μελάνια Τραμπ-Μοναχική ζωή στο «χρυσό κλουβί» του Τραμπ

Οι λαμπερές εμφανίσεις, τα πανάκριβα ρούχα και η πολυτελής ζωή δεν μπορούν να διώξουν τη μελαγχολία από το βλέμμα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Είναι σπάνιες οι στιγμές που η Μελάνια Τραμπ φαίνεται χαμογελαστή, ευτυχισμένη και συμφιλιωμένη με το ρόλο της.

Αντίθετα, αρκετές είναι οι φορές που ο φακός έχει απαθανατίσει τη Μελάνια καθώς αποφεύγει να πιάσει ακόμη και το χέρι του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων τους. Και αν μια κίνηση μπορεί αρχικά να θεωρείται τυχαία, τότε

τι συμβαίνει όταν αυτή επαναλαμβάνεται;

Τη «μοναχική» αυτή ζωή της πρώτης Κυρίας της Αμερικής, στο Λευκό Οίκο, περιγράφουν σε εκτενές άρθρο, τρεις δημοσιογράφοι της Washington Post, οι Mary Jordan, Emily Heil και Josh Dawsey.

Χωριστά προγράμματα και προτεραιότητες, αυτή ίσως είναι η καλύτερη περιγραφή για τη ζωή του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.

Η χωριστή καθημερινότητα

Ο Πρόεδρος ξυπνά γύρω στις 05:30 π.μ. για να δει τις ειδήσεις στην καλωδιακή τηλεόραση και να αρχίσει τις αναρτήσεις στο Twitter, ενώ η Μελάνια σηκώνεται λίγη ώρα αργότερα, στη δική της κρεβατοκάμαρα, και ετοιμάζει τον 12χρονο γιο τους Μπάρον για το σχολείο, σύμφωνα με φίλους του ζευγαριού που επικαλείται η εφημερίδα.

Η Μελάνια έχει υιοθετήσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα από τον Πρόεδρο αφοσιωμένη καθώς είναι στην ανατροφή του γιου τους, ενώ το τελευταίο διάστημα -εν μέσω των «αποκαλύψεων» της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και του πρώην μοντέλου του Playboy, Κάρεν Μακντούγκαλ, για τις σχέσεις που λένε ότι είχαν με τον άνδρα της το 2006 – μπαίνει ολοένα και πιο δυναμικά στο κάδρο αποπνέοντας μια εικόνα ανεξαρτησίας από τον άνδρα της, όπως στην κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας Μπάρμπαρα Μπους, όπου πήγε ασυνόδευτη.

Το ζεύγος, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, καταβάλλει ελάχιστες προσπάθειες για να δείξουν αγαπημένοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως όταν ο Τραμπ προσπαθεί να πιάσει το χέρι της κι εκείνη τον αποφεύγει.

«Είναι ένα αξιοπρεπές άτομο και δεν της αρέσουν να χώνουν τρίτοι τη μύτη τους στην ιδιωτική της ζωή. Δεν είναι από τα ζευγάρια που κρατιούνται χεράκι έτσι απλά, εκείνη είναι παραδοσιακή Ευρωπαία σε αντίθεση με εκείνον», λέει μια παλιά της φίλη, η Στέφανι Γουίνστον Γούλκοφ. Αυθόρμητες σκηνές τρυφερότητας, όπως συνέβαινε με τους Ομπάμα, σπάνια θα δει κανείς στο προεδρικό ζεύγος.

Συχνά περνούν χωριστά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα Σαββατοκύριακα στο θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριδα εκείνος παίζει γκολφ ή δειπνεί με πολιτικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους των ΜΜΕ, ενώ εκείνη απουσιάζει από το κάδρο. Αλλά ούτε και στον Λευκό Οίκο τρώνε συχνά μαζί, λένε νυν και πρώην σύμβουλοι του Προέδρου.

Η Μελάνια δεν αρέσκεται να παραχωρεί συνεντεύξεις, αλλά είχε πει προεκλογικά ότι εκείνη και ο άνδρας της είναι «πολύ ανεξάρτητοι» κι αφήνουν χώρο ο ένας στον άλλον.

Γνωστοί τους λένε ότι αυτή η απόσταση μεγάλωσε στο διάστημα που ζουν στο Λευκό Οίκο – ειδικά μετά τις υποθέσεις Ντάνιελς και Μακντούγκαλ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Στις 26 Απριλίου ο Τραμπ βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου «Fox» για να πει ότι η γυναίκα του έχει γενέθλια.

Κι όταν τον ρώτησαν τι της αγόρασε, απάντησε διστακτικά: «Ίσως να μην της πήρα και κάτι σπουδαίο. Της αγόρασα μια υπέροχη κάρτα. Ξέρετε, είμαι πολύ απασχολημένος για να τρέχω να ψάχνω για δώρα…».

Η Μελάνια φέρεται να έχει ορθώσει ένα τείχος ανάμεσα στην Ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, όπου ανακαινίζει το γραφείο της και τη Δυτική Πτέρυγα, όπου έχουν τα γραφεία τους ο άνδρας της κι η κόρη του Ιβάνκα.

Η Μελάνια κι η 36χρονη Ιβάνκα διαφέρουν πολύ στο χαρακτήρα και δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, ειδικά το τελευταίο διάστημα που η δημόσια εικόνα της Ιβάνκα «ξεθωριάζει», ενώ η δημοτικότητα της Πρώτης Κυρίας ενισχύεται – κι είναι μάλιστα υψηλότερη από εκείνη του άνδρα της, γεγονός που φέρεται να τον εκνευρίζει.

Πηγές από τον Λευκό Οίκο λένε ότι τον συμβουλεύει να αποφεύγει τα ξεσπάσματα στο Twitter, αλλά μάταια κι ότι διαφωνεί συχνά με τις απόψεις του. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Το 2011, όταν ο Τραμπ αμφισβητούσε τη γνησιότητα του πιστοποιητικού γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα και ως εκ τούτου την αμερικανική του υπηκοότητα, η Μελάνια στήριξε τον άνδρα της.

Οι υπαινιγμοί του Μάικλ Γουλφ

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τη Μελάνια, ήρθαν να προστεθούν και οι φήμες για ερωτική σχέση του άνδρα της με το μοντέλο και πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, την εντυπωσιακή 29χρονη Χόουπ Χικς.

Τις φήμες έσπειρε ο συγγραφέας του “Fire and Fury” -την κυκλοφορία του οποίου προσπάθησε τόσο να εμποδίσει ο Τραμπ-. «Δεν μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα γι’ αυτό, μου λείπει η τελική απόδειξη», είπε ο Μάικλ Γουλφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κωμικό Μπιλ Μαχερ για την «αφύσικη σχέση» του Προέδρου με την κατά 42χρόνια μικρότερή του καλλονή.

Παρά τις φήμες για τα εξωσυζυγικά παραστρατήματα του άνδρα της και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του από σχεδόν είκοσι γυναίκες η Μελάνια, τουλάχιστον δημοσίως, παραμένει στο πλευρό του. Το ερώτημα είναι, λένε αμερικανικά ΜΜΕ, πόσο θα αντέξει ακόμη...

Keywords
Τυχαία Θέματα