GP Γαλλίας: Vive le Sport, Vive Hamilton!

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας*

Πέρασαν κιόλας εννέα χρόνια από την τελευταία φορά που το γαλλικό τρικολόρ πλημμύρισε τους τηλεοπτικούς δέκτες των φαν του μεγαλύτερου μηχανοκίνητου σπορ (τουλάχιστον σε αυτόν τον πλανήτη)!

Τώρα όμως, και υπό τη μουσική υπόκρουση της «Μασσαλιώτιδας» ενώπιον ενός εκστασιασμένου κοινού που, ως επί το πλείστον, ήταν ντυμένο στα κίτρινα της Renault και με τα γαλλικά… Red Arrows της Patrouille Acrobatique de France

να δημιουργούν μια πανηγυρική και εορταστική ατμόσφαιρα, το γαλλικό Γκραν Πρι επέστρεψε. Και το ιδιαίτερης αισθητικής τρόπαιο κατέληξε στα… χέρια Βρετανού.

Ο Λιούις Χάμιλτον δικαιωματικά παρέμεινε στην πρώτη θέση σχεδόν από την αρχή ως το τέλος, χωρίς διακυμάνσεις στην απόδοσή του και η Mercedes βρέθηκε στην κορυφή, έστω κι αν το 1-2 τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, εξαιτίας του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Και δεν εννοούμε πως ο πιλότος της Ferrari ήρθε δεύτερος (γιατί δεν ήρθε), αλλά πως ο Μπότας έπεσε θύμα του κατά την εκκίνηση, όταν ο Γερμανός συγκρούστηκε με δική του υπαιτιότητα με το silver arrow του Φινλανδού.

Οι απώλειες και για τους δύο ήταν σοβαρές, αλλά πολύ περισσότερο για τον Μπότας που έχασε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να επιστρέψει στα πιτ… κουτσαίνοντας, και τελικά, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, τερμάτισε στην έβδομη θέση.

Και για τον Φέτελ βέβαια αναλογικά το χθεσινό Γκραν Πρι δεν ήταν επιτυχημένο, καθώς μολονότι προσπάθησε, δεν κατάφερε να περάσει τον Ρικάρντο για την τέταρτη θέση. Τη σημαία της Ferrari κράτησε πιο ψηλά ο Ραϊκόνεν, που κατέλαβε την τελευταία θέση του βάθρου, έχοντας ικανή απόσταση από τον Φερστάπεν που πήρε το ασημένιο και έκανε μια καλή εμφάνιση, κόντρα στη φετινή του στασιμότητα.

Μιλώντας για τον Ραϊκόνεν στη συζήτηση μπαίνει ο Λεκλέρ, που θεωρείται όσο περνάει ο καιρός φυσικός του διάδοχος, ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς και αν εξέλειπαν προβλήματα με τα ελαστικά του θα κατάφερνε σαφώς κάτι περισσότερο από τη δέκατη θέση που όμως με αυτά τα δεδομένα είναι αξιέπαινη.

Στον πρόλογο μιλήσαμε για τη Renault και θα το ξανακάνουμε καθώς η γαλλική ομάδα είδε και τους δύο πιλότους της να τερματίζουν εντός δεκάδας, έχοντας και οι δύο πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις. Ένα πρόβλημα απώλειας ισχύος του Σάινθ πριν τον τερματισμό δεν πτόησε τον Ισπανό (χάρη και στο από μηχανής όχημα ασφαλείας), με τους Γάλλους να ανακτούν την υπερηφάνεια τους έπειτα από την απόφαση της Red Bull να το «γυρίσει» σε Honda την επόμενη σεζόν.

Μένοντας όμως στη Γαλλία, η σύγκρουση των Μπότας και Φέτελ δεν ήταν η μοναδική της εκκίνησης, καθώς σε ένα διπλό νοκ άουτ οι Γκαζλί και Όκον βγήκαν και οι δύο εκτός, απογοητεύοντας τους φαν. Εκτός και οι Αλόνσο (στον τελευταίο γύρο) που δεν είχε καλή τύχη με την McLaren του, εκτός και οι Πέρες (με μηχανικό πρόβλημα) και Στρολ (έφυγε στις μπάρες όταν το ελαστικό του διαλύθηκε στα εξ’ων συνετέθη).

*Ntokoumenta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα