EasyJet: Ανακοίνωσε μείωση του προσωπικού της έως και 30%

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές μέχρι και του 30% του προσωπικού της, που αντιστοιχεί σε 4.500 θέσεις εργασίας, και να συρρικνώσει τον στόλο της, για να ανταποκριθεί καλύτερα στην μικρότερη αγορά που θα προκύψει από την πανδημία.

Η easyJet, η οποία απασχολεί περισσότερους από

15.000 ανθρώπους σε οκτώ χώρες ανά την Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια διαδικασία διαβούλευσης με το προσωπικό της στις επόμενες ημέρες.

Οι ενέργειες της έρχονται καθυστερημένα σε σχέση με πολλές ανταγωνιστικές της οι οποίες ανακοίνωσαν περικοπές θέσεων εργασίας ως αποτέλεσμα του κορονοϊού.

Προχωρά επίσης σε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι οι άλλες ανταγωνιστικές. Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 15% του προσωπικού της, ενώ η μικρότερη Wizz θα μειώσει το προσωπικό της κατά 19%.

Συνολικά η Ryanair, η British Airways και η Virgin Atlantic τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσαν 18.000 περικοπές θέσεων εργασίας.

Επίσης η Easyjet τόνισε ότι θα μειώσει τον αεροπορικό στόλο της σε περίπου 302 αεροπλάνα, κατά 51 λιγότερα από ό,τι υπολόγιζε να έχει στο τέλος του 2021, πριν από τον κορονοϊό.

Σχεδιάζει να "πετάει” με το 30% της ικανότητας της μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα