«Θα ήθελα να τραγουδήσω αισθήσεις και όχι λέξεις»

18:23 12/12/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ eve-sin-.png Τελικά ποια είναι η Eve; Τι σχέση έχει με τους StarWound, την εξαιρετική rock cabaret ελληνική μπάντα; Γιατί κινείται μόνο στις σκιές και ποιο από τα πολλά της πρόσωπα είναι εκείνο που την καθοδηγεί; 12.12.2018, 18:05 | Ετικέτες: jazz, rock, συναυλίες Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Οι εξαιρετικοί StarWound σαλπάρουν για νέα

καλλιτεχνικά μονοπάτια και σε λίγες ημέρες θα μας συστήσουν στη σκηνή του Faust την Eve. Ποια είναι όμως η Eve; Τι σχέση έχει με το συγκρότημα; Γιατί κινείται μόνο στις σκιές και ποιο από τα πολλά της πρόσωπα είναι εκείνο που την καθοδηγεί;

Η Eve δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν βρίσκεται εκτός StarWound. Είναι η persona της τραγουδίστριας του σχήματος, τη στιγμή που εμφανίζεται η έμπνευση. Εκείνο το σημείο όπου οι στίχοι δημιουργούν τις εικόνες και τα συναισθήματα.

Η efsyn city αποφάσισε να ζητήσει... απαντήσεις για την Eve όχι από τους StarWound, όχι από την τραγουδίστριά τους, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, αλλά από την ίδια την Eve.

Είσαι μούσα, αερικό ή ερινύα;

Είμαι ένα παζλ συνειδήσεων. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να γίνω μούσα, αερικό και ερινύα. Ο σκοπός μου όμως δεν είναι ούτε να εμπνεύσω, ούτε να γοητεύσω, ούτε να τιμωρήσω. Ο σκοπός μου είναι να αποκαλύψω μια κρυμμένη πραγματικότητα. Να της δώσω εικόνα και να την κάνω αισθητή με κάποιον τρόπο. Ο λόγος και η μουσική είναι ένα μέσο. Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο… Θα ήθελα να τραγουδάω αισθήσεις κι όχι λέξεις. Ίσως κάποτε…

Ποια είναι η σχέση σου με τους ανθρώπους; Τους φοβάσαι; Τους εμπιστεύεσαι;

Τους κατανοώ. Χωρίς να τους λυπάμαι. Ξέρω τι σκέφτονται, τι αισθάνονται, τι θα ήθελαν να σκέφτονται και να αισθάνονται. Με τρομάζουν αλλά δεν τους φοβάμαι. Μου αρέσει να πλησιάζω τόσο κοντά ώστε να ταυτίζω την αναπνοή μου με τη δική τους. Ο τρόπος που αναπνέουν μου τα λέει όλα, όλες τις ιστορίες που έχουν ζήσει. Αυτές οι ιστορίες καθορίζουν και τη δική μου ύπαρξη. Δεν έχω λόγο να τους εμπιστευτώ, οι άνθρωποι με αποφεύγουν. Δεν είναι δικό τους το λάθος, χρειάζεται ακόμα χρόνος για να με γνωρίσουν, να με καταλάβουν και να με πλησιάσουν. Θα σου πω τότε αν τους εμπιστεύομαι.

Προτιμάς να κινείσαι στις σκιές;

Δεν το προτιμώ, αλλά μου είναι απαραίτητο. Όχι για να μη με δουν. Δε θέλω να κρυφτώ, κάθε άλλο . Περιμένω με λαχτάρα τη στιγμή που θα με δουν και θα καταλάβουν ποια είμαι. Είναι όμως απαραίτητο κομμάτι της δουλειάς μου να κινούμαι και να δρω στα σκοτεινά γιατί εκεί μου αποκαλύπτονται πιο ξεκάθαρα οι ιστορίες των ανθρώπων. Όταν νομίζεις πως δε φαίνεσαι, πως δεν είσαι ορατός, αφήνεσαι και η αφήγηση της ιστορίας σου γίνεται πιο ανάγλυφη, πιο αιχμηρή. Αυτές τις αιχμές τις χρειάζομαι.

Από τα πολλά σου πρόσωπα ποιο διαλέγεις;

Θα ήθελα να διαλέξω, να έχω αυτή τη δυνατότητα, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορώ να διαλέξω. Αυτό που είμαι, η EVE, είναι το αποτέλεσμα της ένωσης όλων αυτών των προσώπων. Κάποιο έρχεται στην επιφάνεια κατά καιρούς αλλά τα άλλα είναι εκεί, συμπράττουν μαζί του. Ενίοτε καραδοκούν για να πάρουν τη θέση του… Το πρόσωπο που μ’ αρέσει να βλέπω όταν κοιτάω στον καθρέφτη είναι αυτό της δημιουργού. Αλλά πολύ δύσκολα καταφέρνω να το διακρίνω.

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Δύσκολη ερώτηση. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Λοιπόν, αυτό που με εμπνέει περισσότερο είναι η δυνατότητα. Δε με εξυψώνει τίποτα περισσότερο από την ύπαρξη μιας εν δυνάμει πραγματικότητας. Αν κάποια στιγμή πάψω να βρίσκω δυνατότητες, νομίζω θα πάψω να υπάρχω.

Εσύ ορίζεις τους Starwound ή οι Starwound σε καθοδηγούν;

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δεν υπάρχει ιεραρχία σ’ αυτή τη σχέση. Θα μπορούσα να πω πως οι StarWound και η EVE ταυτίζονται, αλλά και αυτό δεν είναι ακριβές. Το πιο σωστό είναι να πω πως βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια των StarWound. Είναι ο καθρέφτης μου.

Δημιουργία, κοινωνία, αθανασία. Αυτή είναι η σωστή σειρά;

Δε νομίζω πως οι έννοιες αυτές μπορούν να μπουν σε σειρά. Αν με ρωτάς ποια έχει τη μεγαλύτερη αξία για μένα και πάλι δε θα μπορούσα να απαντήσω. Γιατί η αθανασία είναι ο λόγος ύπαρξης των άλλων δύο. Η δημιουργία είναι το αντίθετο του θανάτου και ο πιο οργανωμένος τρόπος αντίστασης απέναντι στην αδράνεια. Η κοινωνία έχει ως βασικό της μέλημα την αυτοσυντήρησή της. (Ως μοναδικό της μέλημα πιο σωστά…) Είναι λοιπόν σημαντικότερη η αθανασία? Θα ήταν φαιδρό να δώσω τόση αξία σε κάτι ανύπαρκτο. Η επιθυμία της αθανασίας όμως… νομίζω θα ήταν πρώτη στη σειρά.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Starwound μας συστήνουν την Eve στο Faust Laura Jane Grace: Punk, τρανς και «μουσικός της εργατικής τάξης»
Keywords
Τυχαία Θέματα