Όλοι οι Allman Brothers στον ουρανό

14:40 28/5/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ allman-gregg-.jpg Πέθανε ο θρυλικός Gregg Allman - Πρωτοπόρος της rock και των blues και ηγέτης των σπουδαίων Allman Brothers Band | (Jerome McClendon/Atlanta Journal-Constitution via AP) 28.05.2017, 14:25 | Ετικέτες: rock, blues, συναυλίες Συντάκτης: efsyn.gr

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 69

ετών ο Gregg Allman, τραγουδιστής, συνθέτης και πρωτοπόρος της rock, της southern rock και των blues. Ο Gregg Allman ήταν η δημιουργική δύναμη πίσω από τους εκπληκτικούς Allman Brothers Band, μαζί με τον αδικοχαμένο αδελφό του Duane Allman.

(Jason Vorhees/The Macon Telegraph via AP)

Ο Allman είχε αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ενώ ο θάνατός του προήλθε από επιπλοκές λόγω χρόνιας μάχης με τον καρκίνο στο συκώτι.

Φιγούρα εμβληματική με τα ξανθά μακριά μαλλιά του, το πολύ cool παρουσιαστικό και την εκπληκτική φωνή, θα μείνει στην ιστορία (μαζί με τον αδελφό του Duane) για τους εμβληματικούς Allman Brothers Band με τραγούδια όπως τα «Midnight Rider», «Melissa», «Whipping Post».

Οι Allman Brothers άρχισαν να έχουν σημαντική εμπορική επιτυχία στις αρχές του 1970, όταν, μετά από δύο δίσκους, κυκλοφόρησαν το live album «At Filmore East», το οποίο θεωρείται ένας από τους καλύτερους live δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει. Την επόμενη χρονιά, όμως, ο Duane Allman (αδελφός του Gregg και κιθαρίστας του γκρουπ) θα χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και έναν χρόνο μετά το ίδιο θα συμβεί και με τον μπασίστα των Allman Brothers, Berry Oakley.

(The Macon Telegraph via AP)

Οι τραγικές ιστορίες, οι ίντριγκες μεταξύ των μελών του συγκροτήματος και η «άγρια» προσωπική ζωή των αδελφών και, κυρίως, του Gregg, έκαναν τους Allman Brothers μια από τις πιο θρυλικές μπάντες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ταλαντούχος συνθέτης και πολυοργανίστας, ο Gregg Allman, έκανε και σημαντική προσωπική καριέρα, πέρα από τις πολλές του επιτυχίες με τους Allman Brothers.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχαιρετώντας τον Chris Cornell Οι... διαστημικές στιγμές των Monster Magnet
Keywords
Τυχαία Θέματα