Ο Roger Waters κατά του νεοφασίστα Μπολσονάρου [βίντεο]

15:08 11/10/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ waters-roger-brasil.jpg Διχασμένο το κοινό στη συναυλία – Επευφημίες, αλλά και γιουχάισμα | (AP Photo/Gregorio Borgia) 11.10.2018, 14:55 | Ετικέτες: Roger Waters, Pink Floyd, συναυλίες Συντάκτης: efsyn.gr

Αίσθηση προκάλεσε για ακόμη μια φορά σε συναυλία του ο Roger Waters

με το αντιφασιστικό μήνυμα που προέβαλε κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη Βραζιλία και την ευθεία επίθεση προς τον ακροδεξιό Ζαϊχ Μπολσονάρου. Η πλειοψηφία του κοινού χειροκρότησε, όμως δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που γιουχάισαν τον πρώην ηγέτη των Pink Floyd.

Οι συναυλίες του Roger Waters είναι πλέον γεμάτες πολιτικά μηνύματα και διαμαρτυρία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης.

Κατά την εμφάνισή του στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ο Βρετανός θρύλος της μουσικής δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί για τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και το ενδεχόμενο εκλογής στον προεδρικό θώκο του ακροδεξιού Ζαϊχ Μπολσονάρου.

Σε μήνυμα στο video wall ο Waters χαρακτήρισε «νεοφασίστα» τον Μπολσονάρου και τον έβαλε στο κάδρο μαζί με τους Ντόναλντ Τραμπ, Νάιτζελ Φάρατζ και Βίκτορ Όρμπαν. Η πρώτη αντίδραση από το κοινό ήταν αποθεωτική, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να γιουχάρουν τον Βρετανό καλλιτέχνη.

Σε άλλο σημείο της συναυλίας του ο Roger Waters απευθύνθηκε στο κοινό και δήλωσε «Έχετε πολύ σημαντικές εκλογές. Το ξέρω ότι δεν είναι δουλειά μου, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος θέλετε να είναι ο επόμενος πρόεδρός σας. Εγώ είμαι κατά της αναβίωσης του φασισμού σε όλον τον κόσμο, καθώς πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας με σεβασμό προς τον νόμο. Θα προτιμούσα, όμως, να μην με κυβερνά κάποιος που πιστεύει ότι η στρατιωτική δικτατορία είναι κάτι καλό. Θυμάμαι την κακή εποχή στη Λατινική Αμερική με τις στρατιωτικές δικτατορίες και ήταν φρικτό.

Η παρέμβασή, πάντως, του 75χρονου μουσικού ανέδειξε την εκρηκτική πόλωση που επικρατεί στη χώρα, η οποία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μισοί θεατές ζητωκραύγαζαν και συμμετείχαν στις αποδοκιμασίες εις βάρος του ακροδεξιού υποψηφίου, ενώ οι υπόλοιποι φώναζαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον μουσικό.

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Roger Waters, Portishead, Wolf Alice κατά Ισραήλ και Νετανιάχου Roger Waters: Η απόλυτη εμπειρία
Keywords
Τυχαία Θέματα