Μία μπάντα βγαλμένη από το μέλλον

13:23 16/10/2017 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ witches-630.jpg Οι All Them Witches μας απέδειξαν το Σάββατο γιατί είναι η πιο ενδιαφέρουσα μπάντα των τελευταίων ετών 16.10.2017, 13:06 | Ετικέτες: All Them Witches, συναυλίες, blues, stoner, ψυχεδέλεια Συντάκτης: Χρήστος Καλλιμάνης

Ανταπόκριση: All Them Witches, Deaf Radio @ Gagarin 205

Δεν περιμέναμε το live

του Σαββάτου για να καταλάβουμε πως οι All Them Witches είναι μία μπάντα σε άνοδο, έτοιμη για το μεγάλο βήμα. Με εξαιρετικούς δίσκους στο ενεργητικό τους και φοβερό δέσιμο onstage μας παρέδωσαν μαθήματα blues/stoner ψυχεδέλειας στην τρίτη τους συνάντηση με το αθηναϊκό κοινό.

Οφείλω να ομολογήσω πως μετά τα εκπληκτικά «Lightning at the Door», «Dying Surfer Meets His Maker» το φετινό «Sleeping Through the War», αν και πολύ καλός δίσκος, δεν είναι εκείνο το επιπλέον βήμα που όλοι θα θέλαμε και περιμέναμε, ωστόσο στη συναυλία τους στο Gagarin έδειξαν πως βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι.

Ο κόσμος ήρθε από νωρίς στο Gagarin και καλά έκανε, καθώς τη συναυλία άνοιξαν οι Deaf Radio, από τους καλύτερους νέους εκπροσώπους της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Με σαφείς alternative, grunge και stoner αναφορές οι Deaf Radio (ακούστε τους ΕΔΩ) ζέσταναν από νωρίς το κοινό. Τα πολλά live και οι εμφανίσεις στο εξωτερικό έχουν κάνει τη μπάντα να δέσει πολύ και να αποδίδει εξαιρετικά στα live. Μοναδική ένσταση η πολύ μεγάλη προσήλωση στις επιρροές τους από τους Queens Of The Stone Age.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η στιγμή των All Them Witches και εκεί που όλοι περιμέναμε να δούμε πώς ακούγονται τα καινούργια κομμάτια, οι Αμερικανοί βγήκαν με το «Howdy Hoodee Slank» από το EP τους και συνέχισαν με το «When God Comes Back» από το «Lightning at the Door». Το κλίμα… βάρυνε επικίνδυνα και η μπάντα από το Nashville έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Παρά τον ελαφρώς μπουκωμένο ήχο και την απίστευτη κάπνα μέσα στο Gagarin οι All Them Witches, με τη βοήθεια του πολύ σκοτεινού, αλλά ατμοσφαιρικού φωτισμού που είχαν διαλέξει, μας έβαλαν για τα καλά στον ήχο τους και το κοινό άρχισε να χάνεται μέσα στην ψυχεδέλεια.

Οι All Them Witches συνδυάζουν με άψογο τρόπο τις blues επιρροές τους με τα βαριά κιθαριστικά ξεσπάσματα, ενώ η ψυχεδέλεια που βγάζουν στις συνθέσεις τους δείχνει μουσικούς εξαιρετικά ώριμους παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

all them witches live τώρα gagarin https://t.co/q08sbD0lCt

— EFSYN (@EFSYNTAKTON) 14 Οκτωβρίου 2017

Από το νέο δίσκο ακούσαμε τα «3-5-7», «Internet», «Alabaster», «Bulls» και «Am I Going Up» και τα κομμάτια έδεσαν πολύ όμορφα με τις παλαιότερες εξαιρετικές τους συνθέσεις.

Κορυφαία στιγμή το χαοτικό «Blood And Sand / Milk And Endless Waters» όπου πραγματικά όλο το Gagarin ταξίδεψε σε άλλο σύμπαν. Μαζί του και το «Talisman», αλλά και το επικό τελείωμα με το «Swallowed By The Sea».

Μετά και από αυτή την εμφάνιση, την καλύτερή τους στην Ελλάδα, μπορούμε με σαφήνεια να δηλώσουμε ξανά ότι οι All Them Witches παραμένουν η μπάντα του… μέλλοντος. Περιμένουμε πολλά από τους φοβερούς Αμερικανούς και σίγουρα καλούμε όποιον δεν τους έχει ανακαλύψει να το πράξει άμεσα.

efsyn city @ all them witches - athens https://t.co/rJGZA1Dfrf

— EFSYN (@EFSYNTAKTON) 14 Οκτωβρίου 2017

Άλλωστε κάτι μας λέει πως θα τους δούμε πολύ σύντομα στη χώρα μας.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάγισσες και… ταύροι στην οθόνη Μουσική ακεραιότητα Μία βόλτα στην Αθήνα με Έλληνες και ξένους μουσικούς
Keywords
Τυχαία Θέματα