Δευτέρα βράδυ στο Σύνταγμα για την Αρλέτα

11:07 27/2/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ arleta-keimeno-.jpg «Ζωγράφιζε με την φωνή της...Θα την θυμόμαστε πάντα» | EUROKINISSI 27.02.2018, 10:52 | Ετικέτες: έντεχνο τραγούδι, δίσκος, τραγουδιστές Συντάκτης: Σπύρος Τσάμης

Τα...δισκογραφικά «όνειρα» της, τα τελευταία της Αρλέτας που «μαγειρεύει η γιαγιά», μπορεί να είναι «τηγανητά»... Μόνο αυτά όμως! Επειδή τα άλλα, όνειρα πολλών γενεών γοητευμένων απο τη παρουσία της, είναι ζωντανά! Και ως τέτοια αποσπούν την μνήμη, τρέφουν την σκέψη μας με αγάπη...

Τι

ξεχωριστές στιγμές για όσους βρεθήκαμε εκεί...

Το βράδυ της Δευτέρας στην παρουσίαση των τελευταίων, ακυκλοφόρητων, τραγουδιών της, σε κατάμεστη αίθουσα της πλατείας Συντάγματος που έσφιζε απο αγάπη-ευχαριστία προς την δική μας Αρλέτα!

«Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» λοιπόν... Έτσι ονομάζεται το νέο CD σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Σάνυ Μπαλτζή, με εξώφυλλο που επιμελήθηκε η ίδια η Αρλέτα. Τα τελευταία τραγούδια της ερμήνευσαν νέοι τργουδιστές με παρεμβολές, σπονδές θαρρείς, τραγουδιών της απ το χθές, από αυτά που «ενώνουν γενιές» κοντά πέντε δεκαετίες!

«Μα, αυτό δεν θα πάψει ποτέ» συμφώνησε η βουβή συγκίνηση όσων βρεθήκαμε εκεί... Η κορύφωση κάθε ομιλιτή γεννούσε νεύματα συμφωνίας των συμπολιτών κάθε ηλικίας που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα! Ανάμεσα στα νέα τραγούδια, υπήρχαν ερμηνείες-υπενθυμίσεις εκείνων που είναι «γνωστά ως τραγούδια της Αρλέτας».

Ο Μανώλης Μητσιάς, μόλις τραγούδησε το «Μια φορά θυμάμαι», τόνισε συγκινημένος «ζωγράφιζε με την φωνή της ,θα την θυμόμαστε πάντα!».

«Αηδόνι που δεν έχει αναγνωριστεί όπως της άξιζε αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν το αληθινό επικρατήσει του ψεύτικου!» την χαρακτήρισε ο Λάκης Παπαδόπουλος , «ανυπέρβλητη προσωπικότητα και φωνή, το κενό της δεν θα γεμίσει ποτέ!» ήταν η κορύφωση απο την Σάνυ Μπαλτζή. Χείμαρος ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης ενώ τα χαμηλωμένα βλέμματα γύρω του, θαρρείς έμοιαζαν προσευχή για την περσινή αναχώρηση της: «Η Αρλέτα δεν ήταν άνθρωπος, ήταν ένα σύννεφο! Δεν υπέθετε, δεν νόμιζε, ήξερε! Πραγματική κυρία, με ταλέντο, προσωπικότητα, μοναχική κι ανεπανάληπτη μορφή... Ήταν στάρ για την σκεπτόμενη νεολαία όλων των εποχών της νεραϊδένιας δημόσιας παρουσίας της στην τέχνη!».

«Θέλω αγάπη, μια λιακάδα, Ελλάδα», τραγούδι του νέου CD, τραγούδησε η νεαρή τραγουδίστρια Ελευθερία Πάτση, «θέλουμε Αρλέτα που είναι όλα αυτά μαζί...» ψέλλισε κάποιος απο τις τελευταίες καρέκλες... Θαρρείς πως ο επόμενος ομιλητής βάλθηκε να υπογράψει την ίδια εκτίμηση... Ο Γιώργος Τζώρτζης, «βοηθός σερβιτόρου στο "Ηλιοτρόπιο" της Πλάκας» στα χρόνια του Νέου Κύματος, μεταξύ άλλων, είπε «πρέπει να ντρεπόμαστε σ αυτή την χώρα μπροστά σε προσωπικοτητες όπως η Αρλέτα». «Είμαι σίγουρος πως είναι καλά εκεί ψηλά που βρίσκεται...» παρηγόρησε αμήχανος ο Μπάμπης Στόκας. Λες και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου θέλησε να εξηγήσει την... καλή μεταφυσική πραγματικότητα για την Αρλέτα: «Είμαστε εδώ άνθρωποι όλων των ηλικιών,η Αρλέτα πάντα ένωνε γενιές!». Μια απο τις ευεργεσίες της παρουσίας της. Συμφωνήσαμε όλοι με τον Φοίβο Δεληβοριά: «Η Αρλέτα δεν είχε...ηλικία!». Φορέσαμε τα... «Σανδάλια των Αγγέλων», τραγούδι του νέου δίσκου που τραγούδησε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Σκάσαμε χαμόγελο μόνο οταν ο κ.Γιαννακόπουλος, ο πρώτος ηχολήπτης της στα χρόνια του 60' μίλησε για το σκυφτό κεφάλι της πάνω στην κιθάρα...

Η βραδιά τελείωσε με τα «ήσυχα βράδια», ο Γιάννης Ζουγανέλης μας ζήτησε να το τραγουδήσουμε όλοι μαζί, όπως κι έγινε... Ηχούσε σαν ιδανικό «ευχαριστώ» απ όλους μας προς την Αρλέτα! «Η Αρλέτα που απέσπασε την μνήμη μας» τόνισε τις λέξεις του ο Γιάννης Ζουγανέλης...

Γόνιμο έδαφος για την πρόταση του υπογράφοντος προς τους παρόντες καλλιτέχνες: «Η δημοσιογραφική ιδιότητα μου βρίσκεται στην διάθεση σας για την δημοσιοποίηση παρεμβάσεων με στόχο την διαφύλαξη ακριβής κληρονομιάς όπως το έργο της Αρλέτας μας και κάθε άλλης πνευματικής περιουσίας! Στον καιρό αφελληνισμού και έκπτωσης αξιών που ζούμε...».

Αξέχαστη βραδιά για όλους μας! Πόσο μάλλον για την Μυρτώ Βασιλείου, τον Κώστα Τσίρκα, τον Γιώργη Χριστοδούλου, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, την Βίκυ Καρατζόγλου, την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Θοδωρή Βουτσικάκη, την Δήμητρα Σελεμίδου, την Βιολέτα Ικαρη, τον Αργύρη Λούλατζη, τους νέους τραγουδιστές που ερμήνευσαν-σέρβιραν τα «τηγανητά όνειρα» της Αρλέτας... Καθάριες φωνές!

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι δώδεκα η ώρα, είναι η ώρα των τρελών... Το μουσικό αντίο της Αρλέτας
Keywords
Τυχαία Θέματα