Ζιμπάμπουε: Επτά μωρά γεννήθηκαν νεκρά σε νοσοκομείο μέσα σε μια νύχτα

Τραγική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ζιμπάμπουε, όπου επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες με αποτέλεσμα καθημερινά να χάνονται ζωές.

Σύμφωνα με το BBC, επτά νεογνά γεννήθηκαν νεκρά το βράδυ της Δευτέρας (27/07) στο Κεντρικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας της χώρας, Χαράρε, λόγω της έλλειψης προσωπικού και των μεγάλων καθυστερήσεων που υπήρξαν.

Συγκεκριμένα, οι νοσοκόμες έκαναν απεργία σε εθνικό επίπεδο λόγω έλλειψης προσωπικού

προστατευτικού εξοπλισμού (PPE) και, έτσι, υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στις καισαρικές επεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στις έγκυες μητέρες.

Οι θάνατοι στο νοσοκομείο της Χαράρε έγιναν γνωστοί για πρώτη φορά από τον Δρ. Peter Magombeyi, ο οποίος έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Twitter, ανεβάζοντας, μάλιστα, και μία σοκαριστική εικόνα από τα νεκρά μωρά.

"Υπήρξε πολύ αργή παρέμβαση", κατήγγειλε ένας γιατρός του νοσοκομείου, προσθέτοντας: "Οι επεμβάσεις δεν έγιναν εγκαίρως, έτσι τα μωρά πέθαναν, κολλημένα στις λεκάνες της μητέρας τους".

"Αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αυτό επαναλαμβάνεται καθημερινά και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους παρακολουθούμε να πεθαίνουν. Αυτό είναι βασανιστήριο για τις οικογένειες και για τους νεότερους γιατρούς", δήλωσε ένας άλλος γιατρός του νοσοκομείου.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την κατάσταση, κάνοντας λόγο για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες, ωστόσο, η κυβέρνηση παραμένει αδιάφορη.

Keywords
Τυχαία Θέματα