Ζάεφ: Για πάντα μακεδονική η γλώσσα και η ταυτότητά μας

Για "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα μίλησε εκ νέου ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

"Η μακεδονική γλώσσα θα είναι για πάντα μακεδονική, όπως και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι παντοτινά μακεδονική", φέρεται να δήλωσε μιλώντας σε συγκέντρωση στο Πέτσεβο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, σύμφωνα

με όσα μεταδίδουν εγχώρια ΜΜΕ.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, έκανε λόγο για μια "ιστορική ευκαιρία", συμπληρώνοντας ότι οι πολίτες της πΓΔΜ αν ταχθούν υπέρ της συμφωνίας μπορούν να διασφαλίσουν το μέλλον της "ευρωπαϊκής Μακεδονίας" και των παιδιών τους.

Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ έγιναν ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια από το Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο η πΓΔΜ ήταν αποφασισμένη να αποδεχθεί την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" από το 2017 υπό την προϋπόθεση να αναγνωριστούν η "μακεδονική γλώσσα" και "μακεδονική ταυτότητα".

Σημειώνεται τέλος ότι το Σάββατο, ενόψει του δημοψηφίσματος, τα Σκόπια θα επισκεφθεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, σε μία ακόμη προσπάθεια στήριξης της συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα