Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη: Αναζωπυρώνεται ο ενδοοικογενειακός πόλεμος

Νέο επεισόδιο στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει από πέρυσι στην οικογένεια των ζαχαροπλαστών Κωνσταντινίδη. Η κάθοδος του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη από τον Βόλο στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2018 είχε οδηγήσει την εταιρεία του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη - ο οποίος εδώ και δεκαετίες έχει δημιουργήσει την γνωστή αλυσίδα στην Αθήνα - να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού καθώς όπως ανέφερε δημιουργούνταν

σύγχυση στους καταναλωτές.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Τελικά η διαμάχη εκείνη δεν έφθασε ποτέ στα δικαστήρια καθώς η διαφορά επιλύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό και την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις εταιρείες των δύο αδελφών που έλυσε τα θέματα και αναγνώρισε στην εταιρεία του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη ότι είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το διακριτικό γνώρισμα «Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης από το 1925» με μικρά καλλιγραφικά γράμματα χρώματος μπορντό (σκούρο κόκκινο) και την φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης (πατέρας και των δύο), όρθιος πάνω στον πάγκο γλυκών, δίπλα του δε απεικονίζονται παρατεταγμένοι στα αριστερά του τρείς ζαχαροπλάστες και στα δεξιά του δύο ζαχαροπλάστες σε ασπρόμαυρη τεχνοτροπία παλαιωμένης φωτογραφίας και αναγνώρισε τέλος ως χρώματα που δικαιούται να χρησιμοποιεί η εταιρεία του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη το κίτρινο ή καφέ .

Όταν τον Ιούλιο του 2019 άνοιξε κατάστημα ο Μάρκος Κωνσταντινίδης, που εκπροσωπεί την 4η γενιά Κωνσταντινίδη, γιός του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη στον Δήμο Χαλανδρίου στην οδό Αγ. Παρασκευής 101, ενταγμένο στην αλυσίδα καταστημάτων του Θεόδωρου , αναζωπυρώθηκε ο πόλεμος μεταξύ των αδελφών και ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα ισχυριζόμενος αυτή τη φορά δημιουργεί ότι σύγχυση στους καταναλωτές το καφέ χρώμα του κουτιού των καταστημάτων του αδερφού του, ενώ σύμφωνα με την συμφωνία τους του 2018 όλα τα καταστήματα του Θεόδωρου έλαβαν καφέ χρώμα.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η ποιότητα των πωλούμενων προϊόντων από την αλυσίδα καταστημάτων είναι κατώτερη από τα προϊόντα της δικής του αλυσίδας, ενώ σύμφωνα με την πλευρά του Θεόδωρου και οι δύο αλυσίδες χρησιμοποιούν τους ίδιους προμηθευτές πρώτων υλών και εξοπλισμού. Μάλιστα στην αίτησή του ο Γρηγόρης ζητούσε τα κουτιά της αλυσίδας του Θεόδωρου να έχουν κίτρινο χρώμα την στιγμή που τα καταστήματα του Θεόδωρου έλαβαν καφέ χρώμα για να διακρίνονται τα καταστήματα των δύο αλυσίδων.

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας όμως με την από 8/11/2019 απόφασή του απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλλει η εταιρεία του Γρηγόρη κρίνοντας ότι δεν υπήρχε επείγον κίνδυνος συγχύσεως του καταναλωτικού κοινού και όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης τον Φεβρουάριο του 2020.

Το News 24/7 επικοινώνησε με την πλευρά του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη ώστε να σχολιάσει τις εξελίξεις όμως από την πλευρά της εταιρείας του ανέφεραν ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα