Ύδρα: Χωρίς ρεύμα και νερό για δεύτερη μέρα - Μετά το μεσημέρι η αποκατάσταση

Για περισσότερες από 24 ώρες βρίσκεται χωρίς ρεύμα και νερό η Ύδρα αφού υπάρχει ολική διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής (26/8).

Ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 και στους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο περιέγραψε την δραματική κατάσταση για τους κατοίκους αλλά και για τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, προαναγγέλλοντας την προσφυγή στη δικαιοσύνη ζητώντας τις ανάλογες αποζημιώσεις.

Ο κ.Κουκουδάκης εκτίμησε πως η αποκατάσταση αναμένεται

να γίνει μετά το μεσημέρι της Δευτέρας όταν και θα συνδεθούν οι δύο γεννήτριες που έχουν σταλεί στο νησί, ενώ ήδη έχει φτάσει υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού που συνδράμει στην υδροδότηση του νησιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στα καλώδια που συνδέουν με ρεύμα την Πελοπόννησο με την Ύδρα.

Στο μεταξύ, σε νέα ανακοίνωσή του τα ξημερώματα, το ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι στην Ύδρα αποστέλλονται γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.

Δούρου: Να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα