Βρήκε αρχαίο αμφορέα ενώ έκανε μπάνιο στη θάλασσα

Μια έκπληξη έκρυβε η πολυσύχναστη παραλία του Αρίνα καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι βουτιές γίνονται δίπλα σε μικρούς αρχαιολογικούς «θησαυρούς».

Αρχικά ανησύχησε καθώς η σκέψη του πήγε σε όσα άσχημα γεγονότα διαδραματίζονται κατά καιρούς και συγκεκριμένα πίστεψε ότι πρόκειται για κεφάλι που επιπλέει, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το neakriti.gr.

Αμέσως απευθύνθηκε στον εκμισθωτή θαλασσίων μέσων για σπορ (sup) και του έδειξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο ιδιοκτήτης των sup πήρε τη σανίδα του και κατευθύνθηκε προς το σημείο που φαινόταν στη φωτογραφία. Μόλις έφτασε

είδε τον αρχαίο αμφορέα να επιπλέει στη θάλασσα.

Τον πήρε λοιπόν μαζί του και τον έβγαλε στην ακτή ενώ ειδοποίησε και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου προκειμένου να παραλάβουν οι άνδρες της υπηρεσίας το αρχαίο αντικείμενο, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμιος Δουβής σε δηλώσεις του στο neakriti.gr.

Λιμενικοί πήγαν στο σημείο, παρέλαβαν τον αμφορέα και έπειτα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Διευθυντή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, ο οποίος εκτίμησε ότι πρόκειται για αγγείο βυζαντινής εποχής μεταξύ 12ου και 13ου αιώνα.

Ο αμφορέας, από το απόγευμα της Πέμπτης που βρέθηκε, φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος και θα παραδοθεί από το Λιμενικό στην Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων την Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα