Βιασμός Νορβηγίδας στη Ρόδο: "Με χτυπούσαν, με έφτυναν, δεν μπορούσα να αναπνεύσω"

Σε δίκη παραπέμπονται δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι το καλοκαίρι του 2017 ξυλοκόπησαν και βίασαν μια Νορβηγίδα τουρίστρια. Όπως υποστηρίζει η γυναίκα όταν επιχείρησε να καταγγείλει το περιστατικό στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι αξιωματικοί την αποθάρρυναν.

Το νεαρό κορίτσι είχε φτάσει στη Ρόδο μια εβδομάδα νωρίτερα, για τις καλοκαιρινές διακοπές και το τελευταίο βράδυ της στο νησί ήθελε να το περάσει σε γνωστό κλαμπ με ζωντανή μουσική. Φλέρταρε με τον τραγουδιστή της μπάντας και αποφάσισε να τον ακολουθήσει στο σπίτι του. Όμως όταν πήγε εκεί, εμφανίστηκε και δεύτερος άνδρας, σερβιτόρος στο κλαμπ, οι οποίοι, όπως καταγγείλει η Νορβηγίδα, την βίασαν με ιδιαίτερη σκληρότητα.

"Με χτυπούσαν, με έφτυναν, φοβήθηκα πολύ. Από τις πράξεις τους δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Γρήγορα κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να αποφύγω την κατάσταση. Πίστεψα ότι αν ενέδιδα θα τελείωνε γρηγορότερα το συμβάν και ο κίνδυνος για εμένα. Όταν τελείωσε, ο φίλος του τραγουδιστή πρότεινε να με μεταφέρει στο ξενοδοχείο μου, κάτι που αποδέχτηκα" κατήγγειλε η γυναίκα.

Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των κατηγορουμένων, η συνεύρεση έγινε με τη θέληση της νεαρής τουρίστριας, επισημαίνοντας ότι, βάσει της κατάθεσής της, μετά το περιστατικό πήγε για φαγητό, κοιμήθηκε και μετά αποφάσισε να μεταβεί στην Ασφάλεια Ρόδου λίγο πριν αναχωρήσει για την πατρίδα της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής γυναίκας, όταν απευθύνθηκε στις ελληνικές αρχές οι αστυνομικοί την αποθάρρυναν να προβεί σε μήνυση, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι κινδύνευε με μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Από την πλευρά όμως του αστυνομικού που την εξέτασε, η Νορβηγίδα έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις.

"Ήρθε γύρω στις 3 το μεσημέρι και είπε ότι έγινε ένα περιστατικό αλλά δεν ήξερε αν ήταν βιασμός ή όχι. Μου έλεγε ότι ήθελε να έρθει σε επαφή με τον έναν, όχι και με τους δύο. Όταν την κάλεσα να δώσει κατάθεση και της εξήγησα ότι μετά θα έπρεπε να την εξετάσει ιατροδικαστής, εκείνη που είπε ότι δεν τα θυμάται πολύ καλά και ζήτησε να βγει από το ΑΤ να κάνει ένα τσιγάρο, να ηρεμήσει. Και μετά εξαφανίστηκε. Εγώ όμως το περιστατικό το κατέγραψα στην υπηρεσία προκειμένου να γνωρίζουν οι προϊστάμενοί μου. Σε καμία περίπτωση δεν την αποθάρρυνα να κάνει μήνυση, αντίθετα διαπίστωσα ότι εκείνη ήθελε να το αποφύγει" υποστηρίζει ο αστυνομικός που της πήρε κατάθεση.

Τελικά, το φερόμενο ως θύμα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, υπέβαλε μήνυση οκτώ ημέρες μετά, στη χώρα της, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε εξετάσεις από γιατρούς νοσοκομείου στον τόπο διαμονής της. Η Νορβηγίδα αναγνώρισε τους δύο φερόμενους ως δράστες απο φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του νυχτερινού κέντρου στο facebook και μέσω αυτών οι αρχές της Νορβηγίας κατέληξαν στη ταυτότητά τους.

Τώρα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Ρόδου, οι δύο Έλληνες παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα