Βέμπερ στο News 24/7: Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων

Ελλάδα πάσχει από έλλειψη επενδύσεων και αν συγκρίνεις την Ελλάδα με άλλες χώρες με πρόγραμμα όπως η Πορτογαλία, τότε θα διαπιστώσεις ότι τα τελευταία χρόνια οι επενδυτικές δυνατότητες στην Ελλάδα δεν είναι καλές. Για αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται μια νέα αρχή και ένα

restart των οικονομικών πολιτικών και μια νέα πολιτική προσέγγιση ακόμα και νέα κυβέρνηση που θα δώσει στους επενδυτές, στους διεθνείς επενδυτές την αξιοπιστία που χρειάζεται για να έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα».

Λίγη ώρα μετά την εκλογή του ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επόμενη προεδρία της Κομισιόν, ο Μάνφρεντ Βέμπερ μίλησε στο News 24/7, τονίζοντας τη σημασία αλλαγής των πολιτικών επιλογών, στην ουσία ζητώντας να αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ τον υποστήριξε από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας την στενή σχέση που έχει μαζί του. «Θα ήθελα ευχαριστήσω τη Νεα Δημοκρατία και τον Κυριακο Μητσοτάκη για την υποστήριξή τους. Η ΝΔ ήταν από τα πρώτα κόμματα που συμμετείχαν στην καμπάνια μου και ένα απο τα δύο πρώτα κόμματα που επισήμως με στήριξαν στην καμπάνια μου. Ειναι μεγάλη μου τιμή γιατι στο ΕΛΚ εχουμε μια κοινή αντιληψη για το τι πρεπει να γινει σε Ευρωπαικό επιπεδο και μαζι με τους Ελληνες συναδελφους μας να δουμε τι πρεπει να γινει τωρα», είπε.

Ο Μ. Βέμπερ δεν θέλησε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για αντιστροφή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ωστόσο τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων».

«Στο θέμα του μεταναστευτικού, το θέμα αυτό είναι ευρωπαϊκή πρόκληση δεν είναι Ελληνική, Ιταλική ή Ισπανική προκληση. Συνεπώς το πρώτο βήμα και σημαντικότερο είναι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παράνομη μετανάστευση. Το δεύτερο βημα είναι η αλληλεγγύη. Οι χώρες δεν μπορουν να λένε “δεν με νοιάζει”. Αυτο ειναι απαράδεκτο. Ολοι πρέπει να συμβάλλουν», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα