Τσίπρας για τις φωτιές: "Το σημαντικό είναι να πάρουμε μέτρα, όχι να ζητάμε κάλπες στα αποκαΐδια"

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός προκειμένου να προωθήσει τις αλλαγές σχετικά με την Πολιτική Προστασία.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική "ανείπωτη τραγωδία" και είπε πως η επίσκεψή του αυτή θα ήθελε να γίνει υπό διαφορετικές περιστάσεις.

Η τραγωδία αυτή, σημείωσε, "στέρησε τη ζωή από συνανθρώπους μας αφήνοντας

βαθύ τραύμα στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Βαθύ τραύμα στη χώρα. Βαθύ τραύμα σε όλους μας".

Στους πυροσβέστες, στους αστυνομικούς, στους εθελοντές, στους άνδρες και τις γυναίκες της πρώτης γραμμής, που έδωσαν μια σκληρή και άνιση μάχη με τη φωτιά. Και είδαν, παρ' όλα αυτά, να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Σε όσους έχουν και έχουμε την πολιτική και επιχειρησιακή ευθύνη να διασφαλίζουμε τη ζωή και την περιουσία του κάθε πολίτη».

Όπως ανέφερε από το πρωί το News 24/7, στο νέο φορέα, που θα δημιουργηθεί θα συμμετάσχουν και φορείς, όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Ο Διοικητής του νέου και ενιαίου φορέα θα επιλέγεται με αξιολογικά κριτήρια, τα οποία θα ανακοινώσει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, ενώ οι εντολές του θα είναι υποχρεωτικές για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Για την ίδρυση του νέου φορέα θα απαιτηθεί νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, με τον πρωθυπουργό σήμερα να ανακοινώνει τον οδικό χάρτη για τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα