Τσίπρας: Αποφασίζουμε για τη ζωή μας - 12 δεσμεύσεις για τη νέα τετραετία

Προσκλητήριο αλλαγής κυρίως προς τους νέους, απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας “σε αυτό το προσκλητήριο αλλαγής καλούμε πρώτα από όλους τους νέους και τις νέες, να ανοίξουν αυτοί το δρόμο. Καλούμε τους νέους να βγουν μπροστά. Να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν μια καλύτερη Ελλάδα.

Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Καλούμε όμως και όλους όσοι αισθάνονται νέοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Όσοι θέλουν το νέο, όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην σύγκρουση με το παλιό , να δημιουργήσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα", ενώ κάλεσε τον ελληνικό να εμπιστευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί “μόνο εμείς” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας “μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Εμείς που τη διατηρήσαμε ζωντανή, θα την αλλάξουμε μαζί με τον λαό”.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι "οι ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την οικονομική και ηθική χρεοκοπία είναι τεράστιες. Και δεν παίρνουν συγχωροχάρτι. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε οριστικά από την κρίση, μια και καλή, είναι να τελειώσουμε οριστικά με τις αιτίες της. Με αυτά αλλά και με αυτούς που διαχειρίστηκαν αυτές τις αιτίες" και αναφέρθηκε στις 12 δεσμεύσεις για τη νέα τετραετία, οι οποίες είναι “τα θεμέλια της Ελλάδας της νέας εποχής”:

1.500.000 νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία.

2.Ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία

3.Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% τόσο για το 2020 όσο και για το 2021.

4.10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία.

5.Πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

6.Πράσινη ανάπτυξη: Την αύξηση στο 32% των ΑΠΕ στο συνολικό ενεργειακό μίγμα και την ενεργειακή εξοικονόμηση κατά 32,5% ως το 2030

7.Διπλασιασμό των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ.

8.Μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%

9.Μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογίας εισοδήματος στο 20%

10.Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα ως 20.000 ευρώ.

11.Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου.

12. Θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα