Τροχαία: Σχεδόν 3.000 παραβάτες στην Κρήτη μέσα σε 5 ημέρες ελέγχων

Το αρνητικό ρεκόρ των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων που εμφανίζει ειδικά η Κρήτη φέτος ανάγκασε την πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει έκτακτα μέτρα με την διενέργεια αυστηρών ελέγχων στο νησί.

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις μέσα σε 5 ημέρες ελέγχων στην Κρήτη, βεβαιώθηκαν περίπου 3.000 παραβάτες με τις περισσότερες παραβάσεις να αφορούν υπερβολική ταχύτητα, αντικανονικούς ελιγμούς, οδήγηση υπό την επήρεια

αλκοόλ, μη χρήση ζώνης και κράνους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του νέου ολοκληρωμένου προγράμματος τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας και κατόπιν στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα από 20 έως και την 25 Αυγούστου 2019 τροχονομικοί έλεγχοι στην περιφέρεια της Κρήτης. Σκοπός των ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν 350 συνεργεία ελέγχων ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 8.508 οχήματα, και βεβαιώθηκαν 2.949 παραβάσεις.

Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται όλες οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν:

Keywords
Τυχαία Θέματα