Τουρκία: Στα ίσια το AKP του Ερντογάν με την αντιπολίτευση σε νέα δημοσκόπηση

Στο χαμηλότερο σημεία δημοφιλίας της ιστορίας του βρίσκεται το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο χρόνια μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και εν μέσω πολλαπλών κρίσεων (υγειονομικής και οικονομικής κατά κύριο λόγο) στη γειτονική χώρα.

Σε δημοσκόπηση που είδε το φως

της δημοσιότητας την Κυριακή στην Τουρκία, το κυβερνών AKP συγκεντρώνει το 32,5% των προτιμήσεων και παρά τη μεγάλη πτώση του παραμένει πρώτο.

Ωστόσο, το CHP των κεμαλιστών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μειώνει τη διαφορά με δημοσκοπική επίδοση που φτάνει στο 28,2%.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σύνθετα για το AKP αν συνυπολογίσει κανείς και την επιρροή των μικρών κομμάτων-συμμάχων των μεγάλων.

Με τις αναγωγές λοιπόν το CHP και ο σύμμαχός του (Καλό Κόμμα) υπολείπται κατά μόνο 0,5% από το συνασπισμό του AKP με τους ακροδεξιούς του MHP με τους οποίους συγκυβερνούν.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία είναι προγραμματισμένες για το 2023, έτος κατά το οποίο η τουρκική δημοκρατία κλείνει 100 χρόνια ζωής (ιδρύθηκε από τον Κεμάλ Ατατούρκ το 1923).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα