Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο - Βροχές κυρίως Πέμπτη

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη στα ανατολικά , ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια . Από την Τετάρτη θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές στα Ανατολικά και τα νότια, ενώ από την Πέμπτη φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια και οι βροχές θα είναι ικανοποιητικές αλλά πρόσκαιρες που θα συνεχιστούν στα νότια την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών προς το τέλος της εβδομάδος και οι μέγιστες τιμές της

θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους12 με 14 βαθμούς στα Κεντρικά και Νότια ηπειρωτικά.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα αβαθές χαμηλό στα Νότια της χώρα μας που δεν θα μας επηρεάσει .Θα έρθουν όμως ψυχρότερες αέριές μάζες στη χώρα μα από την Ανατολική Ευρώπη.

Στη χώρα μας την Τρίτη οι βροχές θα είναι λίγες και ασθενείς στα ανατολικά και θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μπ στο Αιγαίο και τοπικά στα Κεντρικά και Νότια 7 με 8 μπ . Στο Ιόνιο θα πνέουν Βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μπ Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου και το πρωί προβλέπονται τοπικές ομίχλες.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Βόρεια και Ανατολικά . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 5-6 στα ανατολικά 7 και τοπικά 7 με 8 μπ Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικό 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Προοπτική καιρού

Από την Τετάρτη θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές στα Ανατολικά και τα Νότια, ενώ από την Πέμπτη φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια και οι βροχές θα είναι ικανοποιητικές αλλά πρόσκαιρες που θα συνεχιστούν στα νότια την Παρασκευή .Από την Κυριακή όπως μπορείτε να παρατηρείστε στο video τα φαινόμενα θα είναι πολλά και θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών προς το τέλος της εβδομάδος και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους12 με 14 βαθμούς στα Κεντρικά και Νότια ηπειρωτικά.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 13 Νοεμβρίου του 2010 είχαμε ισχυρές χαλαζοπτώσεις με καταστροφές στο Λασίθι .

Στην μακρινή 13 η Νοεμβρίου του 1897 (1) είχαμε χιονόπτωση στην Αθήνα, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας με νεκρά ζώα από το ψύχος στα ορεινά του Αγρινίου (Πηγή Εθνική Βιβλιοθήκη)

Keywords
Τυχαία Θέματα