Το "μυστικό" διαμέρισμα στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ

Όταν ο Άιφελ έφτιαχνε τον Πύργο στο κέντρο του Παρισιού φρόντισε να εξασφαλίσει για τον ευατό του την καλύτερη θέα. Γι αυτό κι έφτιαξε ένα διαμέρισμα στο τρίτο επίπεδο του Πύργου, σε ύψος 304 μέτρα.

Το διαμέρισμα επιφάνειας 100 τετραγωνικά μέτρων, περιλαμβάνει κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι, ξεχωριστή τουαλέτα, μπαλκόνι ενώ ο Άιφελ είχε προβλέψει και εργαστήριο για τα πειράματά του.

Η ελίτ του Παρισιού που ζήλευε το διαμέρισμα, έκανε πολλές προσφορές για

ενοικίαση τις οποίες ο Άιφελ απέρριπτε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άιφελ δεν κοιμήθηκε ποτέ στο διαμέρισμα, αλλά φιλοξένησε διακεκριμένους επισκέπτες, όπως ο Τόμας Έντοσον ο οποίος το επισκέφθηκε το 1889 και έδωσε στον Άιφελ μία από τις πρώτες συσκευές ηχογράφησης.

Σήμερα, οποιοσδήποτε μπορεί να επισκεφθεί το διαμέρισμα του Άιφελ ως τουρίστας για να δει το μυστικό διαμέρισμα που τελικά δεν ήταν και πολύ μυστικό.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο διαμέρισμα στον Πύργο του Άιφελ. Το 2016, η εταιρεία HomeAway, έδωσε σε τέσσερις νικητές την ευκαιρία να μείνουν σε ένα διαμέρισμα πρώτου επιπέδου στον Πύργο κατά τη διάρκεια του Euro 2016 που. Επρόκειτο για αχρησιμοποίητο χώρο συνεδρίων στο πρώτο επίπεδο, που μετατράπηκε σε προσωρινό διαμέρισμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα