Την ΚΟ της ΝΔ συγκαλεί ο Μητσοτάκης την Πέμπτη με το βλέμμα στις κάλπες του Μαΐου

Την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συγκαλεί την Πέμπτη στις 12 το μεσήμερι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βλέμμα στις τριπλές κάλπες του Μαΐου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές, εφόσον δεν διεξαχθούν ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές.

Επαναλαμβάνει στις τοποθετήσεις του πως κάλπες θα στηθούν το Μάιο σε κάθε περίπτωση, οι κάλπες των ευρωεκλογών, που θα είναι και η πρώτη ευκαιρία για να εκφραστούν οι πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει καλέσει επομένως τους πολίτες να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής στην ευρωκάλπη, αναγάγοντας τις ευρωεκλογές σε εθνικές ουσιαστικά.

Ταυτόχρονα ο κ.Μητσοτάκης έχει δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στη μάχη των περιφερειακών εκλογών, όπου στόχος της ΝΔ είναι καμία περιφέρεια να μην πάει στο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια όσο το δυνατόν περισσότερες σε γαλάζιους υποψηφίους. Και αυτός εξάλλου είναι ένας από τους στόχους των περιοδειών του προέδρου της ΝΔ ανά την Ελλάδα, όπου εμφανίζεται μαζί και στηρίζει τους υποψήφιους περιφερειάρχες.

Στις δημοτικές εκλογές η ΝΔ δεν αποδίδει τα ίδια χαρακτηριστικά, καθώς εξάλλου έχει και πλήθος ανταρτών. Πολιτική όμως είναι εκ των πραγμάτων η μάχη στους δύο μεγάλους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου η ΝΔ στηρίζει Κώστα Μπακογιάννη και Νικο Ταχιάο αντίστοιχα.

Η ΝΔ ομως θέλει να κρατά και ζεστά τα στελέχη και τη βάση της όσον αφορά στο ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να μη γίνουν τελικά τον Οκτώβριο, αλλά νωρίτερα. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε κρατά και συσπειρωμένη τη γαλάζια βάση. Είναι χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος στον News 24/7 στους 88,6. Ο κ.Θεοδωρικάκος δεν απέκλεισε εκλογές ακόμη και πριν το Μάιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Ο κ. Τσίπρας σταδιακά συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να αντεπιτεθεί πολιτικά και τον περιμένει μια βαριά ήττα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οταν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της συντριβής που τον περιμένει δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί ότι θα μπορέσει να αντέξει άλλους πέντε μήνες εξουσίας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα