Conor McGregor: Πώς εξηγείται η σοκαριστική απόφασή του να αποσυρθεί

Ο 30χρονος Ιρλανδός, πρώην πρωταθλητής του UFC, Conor McGregor, ανακοίνωσε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ότι αποσύρεται από το ΜΜΑ. Την πρώτη φορά το είχε κάνει το 2016 αλλά δεν τήρησε την απόφασή του.

Τώρα, είναι άγνωστο αν θα την τηρήσει, ωστόσο όπως και να'χει, η ανακοίνωσή του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία προκαλώντας πλείστα σχόλια από τους φανατικούς φίλους του. Για την ιστορία μέχρι σήμερα έχει 18 νίκες με νοκ-άουτ, με τέσσερις νίκες από τον πρώτο

γύρο και οι αγώνες του έχουν τα πιο υψηλά pay-per-view παρότι κλείνει την πορεία του όντας στο νούμερο 9 στο επίσημο ranking του UFC. Σε αυτό συντελεί και ο "οξύς" χαρακτήρας του.

Ο πρόεδρος του UFC Ντάνα Γουάιτ, αν και όπως είπε είναι "σοκαρισμένος", σχολίασε με νόημα πως οι επενδύσεις του Ιρλανδού είναι ικανές να τον κρατήσουν πλέον μακριά από αυτό.

"Έχει τα λεφτά για να αποσυρθεί και το ουίσκι του είναι φοβερό. Είναι λογική η απόφασή του. Αν ήμουν στη θέση του, θα αποσυρόμουν κι εγώ όπως κι εκείνος. Αποσύρεται από τις μάχες και τα ρινγκ, όχι από τη δουλειά. Η εταιρεία παραγωγής ουίσκι που έχει θα τον κρατήσει απασχολημένο και είμαι σίγουρος πως σχεδιάζει και άλλα πράγματα. Έχει καταφέρει υπέροχα πράγματα στον αθλητισμό. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφασή του".

Το επόμενο διάστημα είχε κανονίσει μάχη με τον Nate Diaz, η οποία ακυρώνεται μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα τον Μάρτη, ο McGregor είχε μπλέξει και πάλι σε μπελάδες με τον νόμο, όταν έκλεψε το κινητό τηλέφωνο ενός άνδρα που τον τραβούσε φωτογραφίες.

Ο Ιρλανδός είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά σε αγώνα μποξ το 2017 όταν και ηττήθηκε από τον Floyd Mayweather.

Επίσης, είχε αποβληθεί για έξι μήνες από τη διοργάνωση του UFC πληρώνοντας και πρόστιμο 50.000 δολαρίων για τη σύρραξη στο ρινγκ μετά την ήττα του από τον Khabib Nurmagomedov τον περασμένο Οκτώβρη.

Έτσι, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν μετά το πέρας της έκτισης ποινής του, ανακοινώσει πως θα επιστρέψει, έναντι φυσικά αδρού αντιτίμου.

Σημειώνεται πως πέραν από το ουίσκι που έχει λανσάρει ο McGregor με την επωνυμία "Notorious", στις λοιπές επιχειρηματικές του δράσεις περιλαμβάνεται η σειρά ρούχων και αθλητικών ειδών υπό την ονομασία David August. Την ίδια ώρα συνεχίζει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις σε show, αλλά και τις διαφημίσεις προϊόντων, μεταξύ των οποίων και μια οδοντόπαστα. Συγκεκριμένα, συνεργάζεται με τη Reebok, την Monster, την Beats by Dre και τη Burger King.

Παράλληλα, έχει το δικό του lifestyle site, το The Mac Life. Το δε ουίσκι του εξάγεται πλέον σε όλη τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του αυτή τη στιγμή αποτιμάται στα 99 εκατομμύρια δολάρια. Έχει κερδίσει 25,5 εκ. από τους αγώνες του και τα υπόλοιπα από διαφημίσεις και από τις λοιπές επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα