Θάλεια Ματίκα: "Μπήκαμε 150 άτομα σε ένα δωμάτιο, ενώ θα έκαναν τεστ τα 15"

Για τη νέα της δουλειά στο θέατρο, αλλά και για την πρόσφατη εμπειρία της στα ταξίδια με αεροπλάνο την εποχή του κορονοϊού, μίλησε η Θάλεια Ματίκα σε εκπομπή στην ΕΡΤ.

Η γνωστή ηθοποιός ταξιδεύει εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο σε πτήση που πραγματοποίησε

από τη Λάρνακα προς την Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης (02/07), σημείωσε ότι η διαδικασία με τα τεστ στους επιβαίνοντες, αλλά και η στιγμή με το φαγητό που βγάζουν όλοι τις μάσκες για να φάνε, είναι προβληματικές.

Η ηθοποιός ανέφερε πως επειδή είναι οι πρώτες μέρες των εν λόγω διαδικασιών, υπάρχουν ακόμη προβλήματα, περιγράφοντας το πώς έζησε το τελευταίο της ταξίδι. Όπως είπε, υπάρχει μία σύγχυση και δεν υπάρχει αρκετή οργάνωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και καθυστερήσεις, αλλά και περίεργες συνθήκες.

Η ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ταξιδεύω εδώ και τρεις βδομάδες, αλλά από 1η Ιουλίου και μετά ήταν πιο δύσκολα. Σύμφωνα με τα barcode του υπουργείου επιλέγονται κάποιοι αλγόριθμοι, οι οποίοι εξετάζονται για κορονοϊό. Στο τελευταίο μου ταξίδι, ακριβώς επειδή δεν έχει οργανωθεί ακόμα το πράγμα, μεταφέρθηκε όλη η πτήση σε ένα δωμάτιο. Δηλαδή, ήμασταν 150 άτομα και θα εξετάζονταν τα 15, αλλά πήγαμε όλοι μαζί. Εμείς καθυστερήσαμε περίπου 1.30 ώρα, όσοι κρατήθηκαν για τεστ άργησαν περισσότερο".

Επίσης, η Θάλεια Ματίκα μίλησε για την παράσταση που έχει σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστεί ο σύζυγός της. Αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες που θα επικρατούν από φέτος στα θέατρα, ενώ παράλληλα αποκάλυψε και ποια παράσταση θα ανεβάσει το χειμώνα στο θέατρο απ' όπου θα κάνουν παραγωγές με τον συζυγό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα