Ισόβια για τη δολοφονία του Αλβανού πατέρα στη Λιβαδειά

21:31 3/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Σκηνές από την συμπλοκή που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου αναβίωσαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας.

Ήταν 6 Ιουλίου του 2009, όταν  6 άνδρες, αλβανικής καταγωγής επιτεθήκαν σε δύο συμπατριώτες τους στην πλατεία της Λιβαδειάς.Τα θύματα βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο. Οι δράστες τους έστησαν ενέδρα και τους επιτέθηκαν.

Ένας 35χρονος, πατέρας δύο παιδιών έπεσε νεκρός από 2 μαχαιριές στην κοιλιά ενώ ο συνοδηγός του τραυματίστηκε σοβαρά. Ήδη για την υπόθεση είχαν καταδικαστεί 3 άτομα, ενώ δύο ακόμη αθωώθηκαν με απόφαση του Εφετείου της Λαμίας.

Σήμερα κάθισε

στο εδώλιο του κατηγορουμένου ένας 34χρονος που κατηγορείται πως ήταν αυτός που χτύπησε και σκότωσε το θύμα. Ο κατηγορούμενος μετά το έγκλημα είχε εξαφανιστεί και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Συνελήφθη τα Χριστούγεννα στη Βόρεια Μακεδονία, εκδόθηκε στην Ελλάδα και κρατείται στην φυλακή του Δομοκού. Στην αρχή της δίκης ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επίσης ακούγοντας την μητέρα του θύματος να καταθέτει, παρενέβη λέγοντας, θέλω να ξέρει η οικογένεια του πως δεν είμαι ο δολοφόνος.

Στην δικαστική αίθουσα βρίσκονται η μητέρα του θύματος, η σύζυγός του, οι αδερφές του και άλλα μέλη της οικογένειάς του, που με δάκρυα στα μάτια παρακολουθούν την διαδικασία, περιμένοντας την απόφαση. 

Στην αγόρευση της η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας Αγορή Παπακώστα ήταν “καταπέλτης”. 

Μεταξύ των άλλων επεσήμανε πως η ανθρωποκτονία έγινε με ανύπαρκτη αφορμή. Ο κατηγορούμενος είχε ηγετικό ρόλο, κινούσε τα νήματα και τέλεσε το έγκλημα με πρόθεση και επαχθή τρόπο. Ήταν ο ιθύνων νους του εγκλήματος και έστησε την ενέδρα θανάτου, τόνισε η κυρία Παπακώστα που πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. 

Με δάκρυα στα μάτια ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια και πρόσθεσε πως κάποια μετά όλοι θα δώσουμε λογαριασμό στον Θεό. Τα λόγια αυτά πάντως προκάλεσαν την αντίδραση της συζύγου του θύματος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας και επέβαλε ισόβια για την ανθρωποκτονία και 8 χρόνια κάθειρξης για την απόπειρα. 

Ο άνδρας επέστρεψε και πάλι στην φυλακή του Δομοκού. 

 

Πηγή: tvstar

 

To άρθρο Ισόβια για τη δολοφονία του Αλβανού πατέρα στη Λιβαδειά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα