Τα σκυλιά επιστρέφουν στον Λευκό Οίκο - Όλοι οι Πρόεδροι είχαν κατοικίδια εκτός από τον Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμος να αποκαταστήσει τον Ιανουάριο μια παράδοση στον Λευκό Οίκο: τα προεδρικά σκυλιά.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπήρξε ο πρώτος και μοναδικός σε αυτό το αξίωμα σε περίοδο ενός αιώνα που επέλεξε να μην έχει κανένα κατοικίδιο ζώο κατά την παραμονή του στον Λευκό Οίκο.

Αλλά ο Champ και ο Major Biden, και οι δύο Γερμανικοί Ποιμενικοί, θα ενταχθούν στις κορυφαίες τάξεις των Socks Clinton, Barney Bush,

Macaroni Kennedy και Rebecca Raccoon Coolidge, μεταξύ άλλων, αυτόν τον Ιανουάριο, όταν μετακομίσουν στην Προεδρική Κατοικία.

Ο Champ εντάχθηκε στην οικογένεια Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της προεδρικής μετάβασης τον Δεκέμβριο του 2008, εβδομάδες αφότου ο Μπάιντεν έγινε εκλεγμένος αντιπρόεδρος.

«Με τον Μπαράκ να ρωτάει για το αν θα ήμουν έτοιμος να εξεταστεί όλο μου το ιστορικό πριν γίνω Αντιπρόεδρος, η Τζιλ είπε,« Θα κάνουμε μια συμφωνία: εάν λάβεις την αντιπροεδρία και εκλεγείς, μπορείς να πάρεις ένα σκυλί », δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους την Ημέρα των Εκλογών 2008.

Ο Major, το ένα από τα δύο σκυλιά του Μπάιντεν είναι υιοθετημένο από καταφύγιο και δεν είναι το πρώτο στον Λευκό Οίκο: ο Yuki, ένα κουτάβι μικτής φυλής που εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του σε ένα βενζινάδικο στο Τέξας, διασώθηκε από την κόρη του προέδρου Lyndon B. Johnson, όπως και η γάτα του Clinton, Socks.

Τα κατοικίδια του Λευκού Οίκου

Η παράδοση της διατήρησης των κατοικίδιων στον Λευκό Οίκο χρονολογείται από τον Τόμας Τζέφερσον, ο οποίος είχε ένα σκύλο και ένα ζευγάρι αρκούδων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Με τα χρόνια, τα προεδρικά κατοικίδια έγιναν διασημότητες.

Ο Πρόεδρος Ρούσβελτ είχε σχεδόν 30 κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανομένου ενός μπουλντόγκ με το όνομα Πιτ που έκανε πρωτοσέλιδα και σχεδόν προκάλεσε ένα διεθνές επεισόδιο όταν έσκισε το παντελόνι ενός Γάλλου πρέσβη.

Ο Τραμπ ήταν ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη εποχή που πέρασε τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο χωρίς να αποκτήσει κανένα κατοικίδιο ζώο. Σύμφωνα με το CNN, κάποτε ζούσε με ένα κανίς, τον Chappy, μαζί με την σύζυγό του, Ivana, η οποία έγραψε στα απομνημονεύματά της, ότι «ο Ντόναλντ δεν ήταν οπαδός του σκύλου».

«Όταν του είπα ότι έφερα τον Chappy μαζί μου στη Νέα Υόρκη, δεν ήθελε ούτε να το ακούσει. Του είπα: "Διάλεξε ή εγώ και ο Chappy ή κανείς!" Επέμεινα, και αυτό ήταν». Αργότερα είπε πως ο Chappy, «είχε την ίδια αντιπάθεια για τον Ντόναλντ».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα