Τα διλήμματα ενός family man στην κουζίνα

Όση τάξη και αν έχεις βάλει στη ζωή σου, όσο βάσει σχεδίου και να οργανώνεις την καθημερινότητα και τη ζωή σου, το πότε θα γίνεις οικογενειάρχης είναι κάτι το οποίο δεν το προγραμματίζεις, δεν το βάζεις σε καλούπια. Απλά συμβαίνει κι εσύ έχεις μερικούς μήνες στην καλύτερη να τα βάλεις κάτω και να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείς στο ίδιο σου το σπίτι. Ακριβώς γιατί πλέον δεν είσαι μόνος σου ή με το κορίτσι σου, πλέον έχεις να φροντίσεις την οικογένειά σου. Κι εκεί είναι που έρχονται κάποια διλήμματα.

Άλλα εύκολα και άλλα δύσκολα.

Σήμερα εμείς θα επικεντρωθούμε στον χώρο της κουζίνας και σε όσα εκεί μέσα μπορούμε κι εμείς να προσφέρουμε για να κάνουμε την καθημερινότητα της οικογένειάς μας λίγο καλύτερη. Έχεις ήδη τον επτάλογο του καλού οικογενειάρχη στην κουζίνα, ώρα να λάβεις και μερικές συμβουλές με τις απαντήσεις στα διλήμματα.

Μπαίνω ή δεν μπαίνω στην κουζίνα;

Ξεκάθαρα μπαίνεις. Ψευδοδίλημμα το πρώτο μιας και η απάντηση είναι αυτονόητη, τουλάχιστον αν θέλουμε να ζούμε στο 2019 και όχι να μπούμε όλοι οικογενειακά σε μια χρονοκάψουλα να μας πάει πίσω μερικές δεκαετίες. Εκείνα που μπορεί και πρέπει να κάνει ένας πατέρας σε μια κουζίνα είναι πολλά, άλλα ευχάριστα και άλλα απλά υποχρεωτικά. Αλλά είναι απαραίτητα για να δώσουν και σε εσένα και στη φαμίλια σου το χρόνο για άλλες σημαντικότερες στιγμές.

Στην τελική, η κουζίνα μπορείς να γίνει και για εσένα, όπως είναι ήδη για εμένα, ένας αγαπημένος χώρος. Αρκεί να την αγαπάς και να έχεις εκεί μέσα τους δικούς σου συμμάχους. Τι σύμμαχοι μπορεί να είναι αυτοί; Κάποιοι μπορεί να είναι απλά fun και κάποιοι πιο πρακτικοί. Στη δική μου κουζίνα, πέρα από έναν σούπερ αποχυμωτή που χρησιμοποιώ κάθε πρωί, υπάρχει μια ποπκορνομηχανή, μια βαφλιέρα και ένα old school μηχάνημα για σπιτικά ζυμαρικά. Αλλά αυτό είναι το fun part. Γιατί το ουσιαστικό κομμάτι είναι στο θέμα του ψυγείου. Ο ελεύθερος ψυγειοκαταψύκτης Bosch 70 εκατοστών πλάτος είναι το ψυγείο των ονείρων σου όπως θα δεις και στην συνέχεια, χάρη στον τρομερό αποθηκευτικό του χώρο και τις τεχνολογίες που πραγματικά απαντούν στις δικές σου ανάγκες. Αλλά πάμε να δούμε και μερικά ακόμα διλήμματα.

Μαγειρεύω ή περιμένω να μου στρώσουν;

Εδώ θα δείξω απόλυτη κατανόηση σε εκείνους οι οποίοι είναι παντελώς άσχετοι με την κουζίνα. Η κατανόηση όμως δεν σημαίνει ότι κι εκείνοι δεν πρέπει να κάνουν μια μικρή προσπάθεια να γίνουν λίγο καλύτεροι στον συγκεκριμένο τομέα. Όχι, αν δεν αγαπάς τη μαγειρική, δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις έναν μπελαλίδικο μουσακά ή ένα slow cooked χοιρινό στο φούρνο.

Αλλά η καθημερινότητα με παιδιά δεν ζητά μόνο τέτοια φαγητά. Η καθημερινότητα με ένα παιδί μπορεί να ζητά να βράσεις λίγα μακαρόνια ή να φτιάξεις ένα τοστ. Ξεκίνα με αυτά και σιγά σιγά θα δεις για πότε θα σκαρώνεις φακές, φασολάκια και διάφορα φαγητά φούρνου.

Υγιεινά ή λιπαρά;

Τόσοι και τόσοι άνθρωποι θα σου μιλήσουν υπέρ της υγιεινής διατροφής, ειδικά σε μία μεσογειακή χώρα που έχει τόσα να προσφέρει. Εγώ πάλι θα είμαι λίγο πιο ήπιος ακριβώς γιατί η ζωή και ειδικά η ζωή μιας οικογένειας θέλει και τα δύο. Θέλει μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή γεμάτη θρεπτικά στοιχεία για τα παιδιά και εσάς αλλά από την άλλη θέλει και μικρές απολαύσεις να σπάνε την μονοτονία και να σε επιβραβεύουν για την έως τώρα καλή διαγωγή.

Άρα μιλάμε για ένα ψυγείο το οποίο θα είναι μεν γεμάτο φρούτα και λαχανικά αλλά θα κρύβει παράλληλα και μερικές λιχουδιές στην ψύξη και την κατάψυξη. Το πολύ θετικό είναι ότι στον ελεύθερο ψυγειοκαταψύκτη Bosch συνάντησα συρτάρια με τεχνολογία VitaFresh. Με την τεχνολογία αυτή, γίνεται έλεγχος υγρασίας με αποτέλεσμα τα τρόφιμα να διατηρούνται φρέσκα και πλούσια σε βιταμίνες για έως και τριπλάσιο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, τα εξειδικευμένα συρτάρια με τεχνολογία VitaFresh 0°C και δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας διατηρούν φρέσκα και σε ξεχωριστές αεροστεγείς θέσεις το κρέας ή τα πουλερικά και τα ψάρια, για να μην μεταφέρονται οσμές στον υπόλοιπο χώρο της συντήρησης αλλά και για έως και διπλάσιο χρονικό διάστημα φρέσκα σαν τη στιγμή που τα αγοράσατε. Ενώ τα συρτάρια VitaFresh pro με δυνατότητα ελέγχου της υγρασίας και της θερμοκρασίας συνδυάζουν όλα τα οφέλη των προηγμένων συρταριών VitaFresh, βλ. παραπάνω, αλλά σε μια ακόμη πιο ευέλικτη και εξελιγμένη λύση που προφυλάσσει κάθε τύπο τροφίμου για έως και τριπλάσιο χρόνο.

Στοκάρω για έναν λόχο ή το πάω μέρα με τη μέρα;

Είναι κλασικό πολλές οικογένειες να κάνουν ένα τεράστιο σούπερ μάρκετ κοντά στις ημερομηνίες πληρωμών και να αγοράζουν το μισό σούπερ μάρκετ. Άλλοι πάλι, τα αφήνουν τελευταία στιγμή ή αγοράζουν λίγα λίγα πράγματα αναλόγως του τι θα μαγειρέψουν το βράδυ. Δεν μπορώ να πω ότι υποστηρίζω φανατικά κάποια από τις δύο λογικές. Θα σου πω όμως ότι α) προσωπικά προτιμώ να έχω οργανωμένη την εβδομάδα μου και να ψωνίζω με ορίζοντα επταημέρου σκεπτόμενος τι θα μαγειρέψουμε και β) ότι ο ελεύθερος ψυγειοκαταψύκτης Bosch έχει τέτοια άνεση στους αποθηκευτικούς του χώρους που μπορείς να κάνεις ό,τι πραγματικά προτιμάς.

Με έως και 139 λίτρα επιπρόσθετου ωφέλιμου χώρου, τα τρόφιμά σου μπορούν επιτέλους να αναπνεύσουν στην ψύξη. Κι επειδή εμείς οι Έλληνες αγαπάμε την κατάψυξη και να στοκάρουμε πράγματα εκεί, να πω ότι η τεχνολογία VarioZone χαρίζει απαράμιλλη ευελιξία στον εσωτερικό χώρο της κατάψυξής σου. Πιο συγκεκριμένα, τα ράφια και τα συρτάρια της μπορούν να αφαιρεθούν, ώστε να τοποθετήσεις ακόμα και κάποιο μεγάλο ψάρι, ολόκληρο, μια γαλοπούλα, ή την μεγάλη τούρτα παγωτό για τα γενέθλια των παιδιών, εύκολα κι απλά, χωρίς κόπο, χωρίς να καταπιέσεις ή να στριμώξεις κάτι. Ειδικά αν εκμεταλλευτείς και την μοναδική άνεση και χωρητικότητα που σου προσφέρει το bigBox του καταψύκτη, απλά θα κάνεις τη ζωή σου ακόμη πιο εύκολη!

Ακούμε τους παλιούς ή τους food bloggers;

Το actual δίλημμα είναι γαλακτοκομικά και παιδικά γεύματα όπως τα απολαμβάναμε μικροί ή διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά, συντηρητικά και επεξεργασμένες τροφές. Και εδώ, δεν θα κάνω το δικηγόρο για κάποια από τις δύο εκδοχές. Ακριβώς γιατί και στις δύο πλευρές του debate βρίσκω πράγματα τα οποία μπορεί να είναι προς όφελος των παιδιών. Από τη μία νοσταλγώ μία παιδική ηλικία που ήταν γεμάτη σοκολατούχα γάλατα, το ψυγείο γεμάτο αλλαντικά και ό,τι είδους σνακ θέλαμε να έχουμε και από την άλλη όσο διαβάζω για την επεξεργασία των τροφίμων και πολλών τροφών, τόσο γίνομαι πιο σκεπτικός για αυτά που καταλήγω να βάλω στο σπίτι και το ψυγείο μου. Η χρυσή τομή για εμένα είναι κάπου στη μέση σε αυτή τη ζωή. Ο κάθε οικογενειάρχης ξέρει καλύτερα από εμένα και τον καθένα τι είναι αυτό που ζητά η δική του φαμίλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα