Συλλήψεις για κλοπές σε βάρος πεζών και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο δράσεων, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε πολυσύχναστα σημεία, εμπορικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του κέντρου της Αθήνας, συνελήφθησαν στην οδό Αθηνάς, ένας Αλγερινός και ένας Σύρος, για κλοπές καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες εντόπιζαν τα θύματα τους σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας

και στη συνέχεια τους αποσπούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.

Σε άλλες περιπτώσεις, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, και έπειτα από θραύση των κλειδαριών ή των παραθύρων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 75 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, διαβατήριο ρωσικών Αρχών και μικροποσότητα κάνναβης. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν, από αρχές Αυγούστου, 8 περιπτώσεις κλοπών εκ των οποίων δύο από αυτοκίνητα στο Σύνταγμα και στην Ακρόπολη.

Επιπρόσθετα, οι συλληφθέντες έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει σχετικές ποινές φυλάκισης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις, συνεχίζονται.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κλέφτης που έσπαγε παράθυρα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο Μοναστηράκι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 31χρονος Αλγερινός την στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει σταθμευμένο αυτοκίνητο με τη χρήση υαλοθραύστη.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο δράστης τον τελευταίο μήνα εντόπιζε σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας και αφού παραβίαζε είτε τις κλειδαριές είτε τα παράθυρα με τη χρήση υαλοθραύστη, αφαιρούσε από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές, αποσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 31χρονος κατά τον τελευταίο μήνα έχει διαρρήξει πέντε επιπλέον αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα