Σύγχρονη σκλαβιά: 200 εργαζόμενοι θετικοί, σε σφαγείο της Γερμανίας

Περιστατικό σύγχρονης σκλαβιάς φέρνει στο φως η Deutsche Welle. Παρά την άρση των μέτρων των lockdown στη Γερμανία, έκτακτα μέτρα ισχύουν στην πόλη Coesfeld μέχρι τις 18 Μαΐου, καθώς σε ένα σφαγείο της Westfleisch στην περιοχή ανιχνεύθηκαν πάνω από 200 κρούσματα κορονοϊού.

Οι περισσότεροι είναι

εποχικοί εργάτες, οι οποίες έρχονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Πολωνία. Η Deutsche Welle μίλησε με 50χρονο εργάτη, ο οποίος μένει σε κτίριο το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα. Όμως τα μέτρα εκεί δεν τηρούνται, ενώ δεν υπάρχει η μέριμνα για τον προμήθεια τροφίμων.

Η Anne-Monika Spallek, εκπρόσωπος του Κόμματων των Πρασίνων στο Coesfeld, τονίζει ότι κανένας δεν λαμβάνει την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια των εργατών. Παράλληλα υπογραμμίζει πως φαίνεται ότι δεν έγιναν τα απαραίτητα βήματα ώστε να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού στα καταλύματα των εργαζομένων.

Οι τοπικές αρχές, αξιωματικοί μετανάστευσης και εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία πήραν δείγματα από 930 εργαζόμενους στο σφαγείο Westfleisch.

Η τοπική κοινότητα έχει αντιδράσει κατηγορώντας τις Αρχές πως καθυστέρησαν να αντιδράσουν, ενώ φτωχοί άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες. Οι πολίτες φοβούνται περαιτέρω διάδοση του ιού στο χωριό τους.

Ο πάστορας Peter Kossen σε μία πράξη αλληλεγγύης διαμαρτύρεται έξω από το σφαγείο με πινακίδα "Τέλος στην σύγχρονη σκλαβιά". Ο ίδιος υπογράμμισε στην Deutsche Welle ότι "οι εργάτες ζουν σε μουχλιασμένα δωμάτια και ελαττωματικά σπίτια και είναι αδύνατο σε αυτούς να διατηρήσουν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους".

Πίσω από τον Kossen, φαίνονται φορτηγά και εργαζόμενοι να εγκαταλείπουν τον χώρο, παρόλο που επίσημα το σφαγείο έχει κλείσει προσωρινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα