Στο Πεκίνο το Σάββατο ο Κοτζιάς

Βαρυφορτωμένο είναι το πρόγραμμα του Νίκου Κοτζιά, που σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα από τις διακοπές του.

Ο υπουργός Εξωτερικών -το μόνο, ίσως, κυβερνητικό στέλεχος που δεν αμφισβητείται η θέση του με τον επικείμενο ανασχηματισμό- αναχωρεί το Σάββατο για το Πεκίνο, όπου θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, αλλά και με κορυφαία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ενώ θα απευθύνει ομιλία και στην Ακαδημία

Επιστημών της Σαγκάης.

Εν συνεχεία, ο Ν. Κοτζιάς, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη και την επομένη θα μεταβεί στο Ντουμπρόβνικ, όπου η Κροατία πραγματοποιεί το ετήσιο συμπόσιο της για το μέλλον της Ευρώπης, στο οποίο θα λάβουν μέρος και αρκετοί πρωθυπουργοί.

Στις 4 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει η κρίσιμη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Μ. Τσαβούσογλου, στα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, ενώ στις 11 θα δεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών την απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λούτε, καθώς στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για την επίλυση του προβλήματος.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει και η τριμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, στις 13 Σεπτεμβρίου, με επίκεντρο τα ενεργειακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα