Στο παρά πέντε του πρώτου κουδουνιού τα κρίσιμα τετ α τετ

Tην ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς προτάσσουν ως προτεραιότητα το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσής τους με επίκεντρο τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.

Το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τις οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ,

με στόχο να επικεντρωθούν στα

σημεία, που αφορούν την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, και αύριο θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση.

Ακολούθως ο Υπουργός θα συναντηθεί και με τις Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Γονέων.

Σήμερα, εξάλλου, στις 09:00 - 11:30 θα συνέλθουν τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων σε χωριστές συνεδρίες.

Στις 12:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία και των τριών οργανώσεων, στο οίκημα της ΠΟΕΔ, και ακολούθως, θα μεταβούν στις συναντήσεις με τον Υπουργό.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα καταθέσουν κοινή επιστολή με τις θέσεις και τις εισηγήσεις τους επί των προτάσεων του Υπουργού Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και στον εξορθολογισμό του Δημόσιου Σχολείου.

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικότατα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Εδώ και μέρες, ανέφερε, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έχει λάβει όλες τις πρόνοιες, έχει μετρήσει όλες τις ανάγκες και είναι πανέτοιμο το σύστημα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα