Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των 163 μελών της σπείρας ληστών που "χτυπούσε" στο κέντρο

Στη δημοσιότητα, δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 163 ατόμων, κατηγορούμενων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών και η οποία εξαρθρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για

πολυμελή εγκληματική οργάνωση, με πολυεπίπεδη δράση στις κλοπές – διαρρήξεις, τις ληστείες και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας.

Για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ευρείας έκτασης οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ομάδων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. καθώς και προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και αστυνομικών σκύλων της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με συνολικό απολογισμό 138 συλλήψεις ατόμων, από τα οποία τα 93 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ τα 45 κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Πρόκειται για άνδρες αλλοδαπούς υπηκόους κυρίως Αλγερίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπανγκλαντές.

Πέραν των 138 συλληφθέντων, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης και αναζητούνται ακόμα 54 αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε 213 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διάπραξη ληστειών, κλοπών-διαρρήξεων και ομοειδών αδικημάτων καθώς και στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών.

Διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε σωρεία αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα σε 324 περιπτώσεις από τις οποίες, 287 διαρρήξεις οχημάτων, 11 διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, 15 κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και 11 ληστείες με τη χρήση όπλων – αντικειμένων (πιστόλι, μαχαίρι, σπασμένο μπουκάλι) αλλά και χρήση σωματικής βίας.

Τα στοιχεία των δραστών και τις φωτογραφίες τους μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ασύλληπτων μελών της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542, 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα