Σταθάκης για ΔΕΠΑ: Η ΝΔ δεν μπορεί να κλονίσει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης

«Θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να κλονίσετε το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης απαντώντας στις καταγγελίες της ΝΔ για την υπόθεση της ΔΕΠΑ στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης για την ΔΕΗ. Για «εκκωφαντική σιωπή» στην υπόθεση της ΔΕΠΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

της ΝΔ Νίκος Δένδιας. Ο Γ. Σταθάκης σημείωσε ότι έχει απαντήσει αναλυτικά με ανακοινώσεις στις καταγγελίες, ενώ θα απαντήσει και στην σχετική επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για «αμήχανη απάντηση» της κυβέρνησης αναφερόμενος στις επισημάνσεις ότι τα χρέη της ΔΕΠΑ είχαν αυξηθεί κι επί των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Γιατί διώκεται ο διευθύνων σύμβουλος, ο κ. Κιτσάκος, που η κυβέρνησή σας τοποθέτησε στη ΔΕΠΑ και όχι οι προηγούμενοι διευθύνοντες σύμβουλοι;» αναρωτήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης υπενθυμίζοντας ότι ο Θόδωρος Κιτσάκος λέει: «Δεν τα έκανα εγώ, μου τα είπαν υπουργοί».

Γ. Σταθάκης: Η ΝΔ καταστροφολογεί ενώ η Standard & Poor’s αναβαθμίζει την ΔΕΗ

Ο Γ. Σταθάκης επισήμανε ότι η ΝΔ καταστροφολογεί σε σχέση με την κατάσταση της ΔΕΗ τονίζοντας την χθεσινή ανακοίνωση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s για αναβάθμιση της εταιρείας, αναβάθμιση που συνδέεται και με την διαχείριση της ΔΕΗ, αλλά και με τις προοπτικές συνολικά της Ελληνικής οικονομίας. Ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι επί δύο συνεχόμενες χρονιές η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται, ενώ η κυβέρνηση διευθέτησε το πρόβλημα βραχυχρόνιου δανεισμού της ΔΕΗ που κληρονόμησε από την προηγούμενη.

Κ. Σκρέκας: Η ΔΕΗ έχει απωλέσει το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας σε σχέση με το 2014

«Όλο και πληθαίνουν οι παρεμβάσεις της Κομισιόν που βάζουν φράγμα στις φιλοδοξίες καταστροφής της περιουσίας του Δημοσίου» σχολίασε ο Ν. Δένδιας σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στο χώρο των ιδιωτικοποιήσεων. Όσον αφορά την αναβάθμιση της ΔΕΗ από την Standard & Poor’s ο πρώτος επερωτών βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας σημείωσε ότι πριν την αναβάθμιση η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για υποβάθμιση της ΔΕΗ κατά τρεις βαθμίδες σε σχέση με ό,τι παρέδωσε η ΝΔ, ενώ η εταιρεία έχει απωλέσει το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας σε σχέση με το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα