Στ. Πιτσιόρλας: Προοπτική συνεργασίας με την κεντροαριστερά μετά τις εκλογές

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανοιχτεί στην κεντροαριστερά μετά τις εκλογές εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και εξήγησε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ

εκφράζει πολύ μεγάλο μέρος της κεντροαριστεράς. Οι δίαυλοι είναι ορθάνοιχτοι. Σε επίπεδο πολιτικών ηγεσιών δεν υπάρχει συνεννόηση, στη βάση όμως γίνονται σοβαρές διεργασίες. Ετσι κι αλλιώς μιλάμε για την επόμενη μερα των εκλογών. Είμαστε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το ΚΙΝΑΛ είναι λογικό μέχρι τις εκλογές να αναδεικνύει τις διαφορές του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι και αυτός ένας τρόπος διαλόγου. Εμείς ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου που εκφράζει ευρύτερες δυνάμεις εμείς πιστεύουμε σ αυτή την προοπτική. Τα προβλήματα της χώρας υπερβαίνουν τις δυνάμεις ενός κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τον συντηρητικό πόλο, εμείς τον προοδευτικό. Κάποια στιγμή το μεγάλο διακύβευμα αφορούσε τα μνημόνια. Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έφερε το τέλος των μνημονίων. Τώρα περάσαμε σε μια νέα φάση και αλλάξαμε σελίδα". Σε σχέση με τις επενδύσεις και την επίδραση του πολιτικού κλίματος στο εσωτερικό ο κ. Πιτσιόρλας είπε τα εξής:

"Ολοι καταλαβαίνουν ότι το Σκοπιανό προκαλεί εντάσεις και δυσκολίες. Οι επενδυτές προεξοφλούν τα προβλήματα. Η θετική πλευρά είναι ότι μια κυβέρνηση τολμά και προωθεί λύσεις. Η χώρα χρειάζεται υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, για να επιταχυνθούν αυτοί οι ρυθμοί πρέπει να λύσουμε προβλήματα που μας κληρονόμησαν οι προηγούμενοι". Σε σχέση με το Ελληνικό, ανάφερε ότι "ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση , φτάσαμε στην έκδοση ΠΔ με ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ, τρέχει ο διαγωνισμός για το καζίνο, υπάρχει τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, έξι παγκόσμιοι κολοσσοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η άποψη ότι δεν προχωράει το Ελληνικό είναι λάθος. Οι προεργασίες άμεσα θα μπορούν να ξεκινήσουν".

Ο αν. υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα γίνει η περικοπή των συντάξεων: "Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει αυτό που θέλει όλος ο ελληνικός λαός. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε αποτέλεσμα. Είναι τεκμηριωμένα αυτά που λέμε. Η επιμονή του ΔΝΤ στηρίζεται σε προβλέψεις που διαψεύστηκαν. Υπάρχει δυσπιστία των αγορών για τη συνολική πορεία της χώρας. Η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει τις θυσίες του ελληνικού λαού, δεν θα διολισθήσει στον λαϊκισμό".

Keywords
Τυχαία Θέματα