Σγουρίδης: Υπάρχουν και κυβερνήσεις μειοψηφίας και κυβερνήσεις ανοχής

"Οταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση και μετά θα συνεδριάσουν τα όργανα για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας" τόνισε ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή

και Αγγελικής Σπανού. "Υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, υπάρχουν και κυβερνήσεις μειοψηφίας και κυβερνήσεις ανοχής. Το βέβαιο είναι ότι θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Μετά, ο πρόεδρος, η εκτελεστική επιτροπή και το εθνικό συμβούλιο, θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα. Εμείς δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία γιατί είμαστε κατά της σύνθετης ονομασίας, όχι γιατί είναι κακή συμφωνία όπως λέει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ" είπε μεταξύ άλλων.

Σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Σγουρίδης ανέφερε τα εξής: "Οι ΑΝΕΛ θα συμμετασχουν στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε στο θέμα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας και στην διατήρηση της απαγόρευσης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια". Χαρακτήρισε "αντισυνταγματική" τη στάση της ΝΔ, "κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όχι για το καλό της χώρας". "Προτείνουμε -συνέχισε- το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ να γίνεται υποχρεωτικά γνωστό στον ελληνικό λαό".

Keywords
Τυχαία Θέματα