Σε εκλογική ετοιμότητα για το φθινόπωρο η ΝΔ

Η επαναφορά του αιτήματος των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε εκ νέου σε προεκλογική ετοιμότητα τη Νέας Δημοκρατίας και το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ προς το εσωτερικό του κόμματος είναι ότι "πρέπει να είμαστε στο εξής πανέτοιμοι, διότι όσο εντείνεται η πίεση στην κυβέρνηση, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να κάνουν εκλογικό αιφνιδιασμό". Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έσβησαν τα φώτα των τηλεοπτικών φακών, κατά τη συζήτηση με τους τομεάρχες, ξεκαθάρισε προς τα στελέχη του ότι "στο εξής δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση" δίνοντας το σήμα του προεκλογικού συναγερμού.

Στην κατεύθυνση

αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τα στελέχη της να αξιοποιήσουν "πολιτικά και οργανωτικά" το καλοκαίρι για την πλήρη προετοιμασία του κόμματος ενόψει εκλογών καθώς η εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη είναι πως "τα σενάρια είναι όλα ανοιχτά και εκτιμώ ότι ακόμα δεν έχουν λάβει τις αποφάσεις τους". Η εκτίμηση αυτή παραμένει παρά τις απαντήσεις του Μαξίμου. Εκείνο που σίγουρα θέλουν να το αποφύγουν στη ΝΔ είναι οι διπλές κάλπες εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβρη του 2019 γιατί θα δημιουργήσει αρκετές επιπλοκές στην εύρυθμη λειτουργία του κόμματος και θα αποσπάσει την προσοχή πολλών αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ από την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κερδίσει τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή στο συντονιστικό των τομεαρχών έγινε εκτενής συζήτηση για να αποκρυπτογραφήσουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Η κουβέντα περιστράφηκε στο κατά πόσο έχει τη δυνατότητα ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει και σε τι είδους εξαγγελίες από τη ΔΕΘ το ερχόμενο φθινόπωρο για να πάει σε εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι δυνατότητες της κυβέρνησης να φέρει πιο μπροστά την παροχή κοινωνικού μερίσματος κάτι που κατά τον Χρήστο Σταϊκούρα θεωρείται αντικειμενικά δύσκολο πριν κλείσει το έτος. Κατά δεύτερο λόγο συζητήθηκε η δυνατότητα της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί το μαξιλάρι ρευστότητας για εξαγγελίες παροχών ή μη περικοπής των συντάξεων. Κατά τον κ. Χατζηδάκη θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο γιατί θα συναντήσει την άρνηση των Ευρωπαίων. Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αποδυνάμωση των διλημμάτων της κυβέρνησης και να θέτουν τα διλήμματα της ΝΔ, ενώ δεν απέκλεισε η κυβέρνηση "να αφήσει πίσω της ακόμη και καμένη γη".

Πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου σε προεκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό σημαίνει ότι ουσιαστικά η ΝΔ θα μπει και στην τελική ευθεία της κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Το θέμα αυτό προκαλεί θορύβους και αναταραχές καθώς η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση και οι συζητήσεις για το μέλλον των πρώην προέδρων και κορυφαίων στελεχών του κόμματος με μακρά κοινοβουλευτική θητεία ανακατεύει τα χαρτιά στο εσωτερικό της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα