Σαρίδης: "Όχι" σε ψήφο εμπιστοσύνης, πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών

"Με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοιχτό ο Γιάννης Σαρίδης δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση" δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Σκληρό Ροκ επί 2" με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: "Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της κυβέρνησης να εμφανίσει πρώτο θέμα, μέσα σε τόσα ανοιχτά, τη Συμφωνία των Πρεσπών καθόσον

θα μπορούσε να το πάει λίγο πιο πίσω".

Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αφότου ψηφιστεί η Συμφωνία. Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζητεί την ψήφο του κοινοβουλίου, οι οποίοι προφανώς είναι το νομοθετικό της έργο και -εάν πείσει θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Σαρίδης υπενθύμισε ότι υπερψήφισε τον προϋπολογισμό επειδή η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να φέρει στη Βουλή την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ίδιος για τη νομική βοήθεια όσων είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ για την ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ είπε ότι η Ένωση Κεντρώων ρωτάει αν η ΝΔ συμφωνεί με το όνομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα