Κικίλιας προς Καμμένο: Φέρατε σύμβαση του Τσοχατζόπουλου από το 2000

Το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στήριξε την τροπολογία για τα F16 σε σύμβαση του καταδικασμένου σήμερα Άκη Τσοχατζόπουλου από το 2000, αποκάλυψε στη Βουλή ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, αναγκάζοντας τον κυβερνητικό εταίρο να φέρει τελικά το

θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Παρασκευή.

Ο κ. Καμμένος είπε στην εισήγησή του ότι αυτή είναι μία τροπολογία που έχει να κάνει με αντισταθμιστικά από την εποχή του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου το 2005.

“Ο κ. Καμμένος που έχτισε την πολιτική του καριέρα κατακεραυνώνοντας πρώην πολιτικούς, αμαρτίες του ΥΠΕΘΑ εξοπλιστικών προγραμμάτων και αντισταθμιστικών ωφελημάτων, φέρνει σήμερα στη Βουλή τροπολογία που στηρίζεται σε σύμβαση του 2000, δηλαδή του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, με την οποία υπερασπίζεται την τροπολογία που φέρνει στη Βουλή για τα F-16” απάντησε ο κ.Κικίλιας.

Τόνισε δε ότι: “Η τροπολογία αυτή όμως δεν έχει να κάνει με την αμερικανική κυβέρνηση. Έχει να κάνει με τον προμηθευτή, τη Lockheed Martin και το ΥΠΕΘΑ.”

Ο τομεάρχης Άμυνας και βουλευτής Α Αθηνών της ΝΔ, σημείωσε επομένως ότι: “Η κύρια σύμβαση λοιπόν που στηρίζει την τροπολογία του, δεν είναι του κ. Σπηλιωτόπουλου του 2005, είναι του 2000. Και με αυτή προσπαθείτε 19 χρόνια μετά, όχι με ένα νέο LOA, με μια νέα συμφωνία, να περάσει αντισταθμιστικά στην ΕΑΒ που την έχουν διαλύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια!”

Επισήμανε επίσης ότι: “Ο κ. Τσακαλώτος που συνυπογράφει, χρηματοδοτεί την ΕΑΒ αποσπασματικά. Η ΕΑΒ θα δώσει σε υπεργολάβους το 70% αυτών των 230 εκατομμυρίων και το άλλο 30% θα πάει με απ’ ευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες, την ώρα που οι φήμες στην πιάτσα οργιάζουν.”

Ο κ.Κικίλιας έθεσε ζήτημα γιατί η τροποποίηση αυτή δεν ήρθε στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, όπου τελικά θα τη φέρει την Παρασκευή ο κ.Καμμένος.

Σχολίασε επίσης ότι: “Ο κ. Καμμένος πηγαίνει σε στρατιωτικές μονάδες σε όλη τη χώρα και δηλώνει ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία του επίσκεψη ως ΥΕΘΑ, ενώ διαρρέει συνεχώς ότι είναι έτοιμος να τα «τινάξει όλα στον αέρα» και να φύγει προς χάριν της μη ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ουσιαστικά είναι Υπουργός υπό προθεσμία κάποιων ημερών.

Αποφασίζει λοιπόν τις τελευταίες μέρες της θητείας του, να φέρει αυτή την τροπολογία 230 εκ. ευρώ, ενώ μαζί με τον κ. Τσίπρα έλεγαν στο Κοινοβούλιο ότι σέβονται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο.”

Ο κ.Κικίλιας τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο ότι: “Αν όντως φεύγετε σε λίγες μέρες, δεν έχετε την ηθική νομιμοποίηση να φέρνετε μια τέτοια τροπολογία από το 2000 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου για αντισταθμιστικά, σε ό,τι έχει να κάνει με υπεργολάβους που δεν ξέρουμε, για 230 εκ. που πληρώνει ο ελληνικός λαός.”

Δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένο ότι το κοινοβούλιο στο σύνολό του θέλει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, και ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτούν, καλή τη πίστη, να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία και να έρθει στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, όπερ και εγένετο.

“Εκτός αν έχουν προσχωρήσει όλοι στη λογική ότι γίνεται της... καρέκλας και ο καθένας ντηλάρει για τον εαυτό του όπως μπορεί, προκειμένου να σωθεί στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ή να διατηρήσει το πολιτικό του κεφάλαιο ή να μην έχει άλλες συνέπειες και επιπτώσεις” σχολίασε εξάλλου καυστικά κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ.Κικίλιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα