Ρώσοι εμπειρογνώμονες ερευνούν τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της Νατάλια Φίλεβα

Ομάδα Ρώσων εμπειρογνωμόνων, η οποία έφθασε τη Δευτέρα στη Γερμανία, συμμετέχει από κοινού με ομάδα Γερμανών συναδέλφων του στη διερεύνηση των αιτίων της συντριβής του ιδιωτικού αεροσκάφους Epic-LT, στο οποίο επέβαινε η συνιδιοκτήτρια της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7 Νατάλια Φίλεβα.

Το αεροπλάνο Epic-LT της Φίλεβα συνετρίβη στις 31 Μαρτίου στις 16.40 (ώρα Μόσχας) κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο Έγκελσμπαχ της Φραγκφούρτης-αμ-Μάιν.

Στο αεροπλάνο επέβαινε επίσης ο πατέρας της όχι όμως και ο σύζυγός της, ο γενικός διευθυντής της S7, Βλαντισλάβ

Φίλεβ. Η ηλικίας 55 ετών Φίλεβα συνόδευε τον πατέρα της στη Γερμανία.

Η ίδια ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας S7 και ήταν μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Ρωσίας. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία της ανέρχονταν στα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ο όμιλος S7 που είναι γνωστός και ως Siberia Airlines, διαθέτει 96 αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία. Ως εταιρεία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία μετά την Aeroflot.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, το εξαθέσιο αεροπλάνο κατέπεσε σε έναν αγρό και τυλίχθηκε στις φλόγες, κοντά στο Έγκελσμπαχ. Ο πιλότος και οι δύο επιβάτες του σκοτώθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα