Ρόδος: Τρεις συλλήψεις για πώληση μπαλονιών με "αέριο γέλιου"

υνελήφθησαν σήμερα μεταμεσονύκτιες ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 47χρονος Έλληνας και δυο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 30 ετών, ένας Σύρος και ένας Ολλανδός που ήταν οι ιδιοκτήτες των μπαρ, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παράνομη πώληση μπαλονιών στους τουρίστες, με «αέριο γέλιου», που έχει αποδειχθεί επικίνδυνο για την υγεία των χρηστών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που αποσκοπούν στην αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την προστασία των πολιτών – καταναλωτών, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε μπαρ που ανήκαν στον Σύρο και

στον Ολλανδό και διαπιστώθηκε ότι διέθεταν προς πώληση σε πελάτες μπαλόνια που περιείχαν υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», διοχετεύοντας αυτό από φιάλες νοσοκομειακού τύπου.

Κατασχέθηκαν πέντε φιάλες νοσοκομειακού τύπου που τους προμήθευσε ο Έλληνας κατηγορούμενος και πληθώρα μπαλονιών. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους για τη νοθεία τροφίμων και παραβίαση της νομοθεσίας για την ασφάλεια των προϊόντων, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου καλύπτοντας όλο το φάσμα πρόληψης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, ώστε να διατηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο η διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα