Ρόδος: Εντονη δυσαρέσκεια των τουριστικών παραγόντων για τους χειρισμούς του υπουργείου Τουρισμού

Tην ώρα που οι τοπικοί τουριστικοί φορείς και παράγοντες, επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών της πιο αμφιλεγόμενης τουριστικής περιόδου, αύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου, ένας χειρισμός του Υπουργείου Τουρισμού, κινδυνεύει να τα τινάξει όλα στον αέρα!

Οπως αναφέρει η Δημοκρατική, η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, που ανακοινώθηκε

αργά το απόγευμα του Σαββάτου, έφερε προ εκπλήξεως τους tour operators, καθώς δεν προηγήθηκε καμία επίσημη ενημέρωση, με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μην φτάνουν για να ενημερωθούν εγκαίρως οι επιβάτες!

Αξίζει να σημειωθεί, πως για το μέτρο -παρότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση- δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση τα τουριστικά πρακτορεία ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, παρά μόνο ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα αργά το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη διαδικασία ενημέρωσης καθώς άρχισαν να επικοινωνούν με τους tour operators από το πρωί της Δευτέρας, ώστε να προλάβουν να ενημερώσουν τους επιβάτες εντός της προθεσμίας του 48ωρου! Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με αφορμή την απελευθέρωση των πτήσεων του εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας, εξέδωσε νέα αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου και θα ισχύει έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με την οποία, καθίσταται υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF), από όλους τους επιβάτες, διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/#/ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωσή της. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς και λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται στο σχετικό έντυπο. \

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 και είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο η προχειρότητα με την οποία θεσπίστηκε και ανακοινώθηκε έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου. Οι τουρίστες πλέον, μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, θα διαθέτουν… barcode, δηλαδή αυτόματη αναγνώριση και περιγραφή των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του σημείου αναχώρησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα