Κ. Ζέρβας: Η καθαριότητα δεν είναι πια το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

«Δέκα μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης από εμάς, το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης μας (σ.σ. η καθαριότητα) έχει σταματήσει πλέον να είναι νούμερο ένα πρόβλημα».

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στον ανακαινισμένο χώρο του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων του δήμου.

Ο κ. Ζέρβας επισκέφθηκε τον ΣΜΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει

στα έργα που έγιναν το τελευταίο διάστημα εκεί για την αναβάθμισή του.

Μετά την ξενάγηση που του έκανε στον χώρο ο προϊστάμενος του ΣΜΑ, Θωμάς Αστεριού, ο κ. Ζέρβας ανέφερε σχετικά με τον Σταθμό πως «βλέπουμε έναν σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων απόλυτα λειτουργικό όχι μόνο για τον Δήμο και τους δημότες Θεσσαλονίκης αλλά και τον συνολικό σχεδιασμό του Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας».

Μάλιστα ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως ο Σταθμός μπορεί να εξυπηρετήσει και άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

«Η μια μιάμιση πρέσα έχουν γίνει τέσσερις πρέσες που λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο. Από την άλλη μεριά διορθώθηκε η γεφυροπλάστιγγα, επιδιορθώσαμε πολλά κοντέινερ και είμαστε σε θέση να πλένουμε απορριμματοφόρα, τετραπλασιάστηκε ο αριθμός απορριματοφόρων των οποίων πλένονται, ο βιολογικός καθαρισμός πλέον λειτουργεί», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις νέες δυνατότητες του ΣΜΑ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε επίσης πως συνεχίζονται οι προσπάθειες «ώστε η καθαριότητα με την βελτίωση της ανακύκλωσης με τα πράσινα σημεία, με τους καφέ κάδους στο τέλος αυτής της θητείας να βρίσκονται στο επίπεδο που πρέπει να έχει μια ευρωπαϊκή πόλη και όχι μια πόλη που πραγματικά πνίγεται μες τα σκουπίδια».

Εκτίμησε επίσης πως στα μέσα του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή μέρα και τόνισε πως «έχουμε σκοπό να φτιάξουμε την καθαριότητα και να είναι η πρώτη υπηρεσία».

«Αυτό το διάστημα δουλεύουν τα πάντα. Δουλεύει ο βιολογικός, δουλεύει πλυντήριο και δουλεύει το σύστημα με τα όμβρια ύδατα. Δεν δούλευε τίποτα, γιατί υπήρξε μια ατυχία με διαγωνισμούς», δήλωσε ο προϊστάμενος του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων, Θωμάς Αστεριού υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία του να λειτουργεί σωστά ο Σταθμός.

Πριν την αυτοψία του κ. Ζέρβα στους ανακαινισμένους χώρους του ΣΜΑ τελέστηκε αγιασμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα